Анна Стефанова

Като горда майка на две прекрасни момчета, ми е адски болно да напиша този пост, но сърцето ми не ми дава да прескоча мъката и отчаянието на една майка с която се запознах. Сега аз от своя страна искам да ви запозная със силата , борбеността и безграничността на майчината любов, защото да си майка е призвание и това показва стоически тази майка, на едно невинно малко бебче на име Марти, която от шест месеца изживява най големия си ужас да гледа как детето и се бори с живота, с коварната болест РАК! Нейното име е Венцислава, а думи първо стоплиха душата ми, а след това се забиха като нож в гърдите ми “ В момента, в който го прегърнах осъзнах, че никога досега не съм обичала някого толкова силно и това преобърна целия ми свят. С всеки нов ден, той ни даряваше с усмивки и ни превръщаше в достойни негови родители, стремящи се да отгледат и възпитат един добър човек.Не предполагахме как един най-обикновен профилактичен преглед ще бележи началото на най-големия ужас в живота ни.
Досега Марти не беше боледувал сериозно. Винаги е бил спокойно, енергично и усмихнато дете, затова не подозирахме какво ни очаква. След три дни последователно пускане на пълна кръвна картина и обикаляне в четири болници и общо десет кабинета, ни приеха в Детско онкологично и хематологично отделение в УМБАЛ „Света Марина“ град Варна.

Там за първи път чухме страшната диагноза ОСТРА ЛИМФОБЛАСТНА ПРОКЛЕТЪЧНА ЛЕВКЕМИЯ.
В този момент света за нас се разпадна. Трябваха ни няколко дни да приемем тежката болест и опасността, че можем да изгубим нашето ангелче.

Единственият ни път бе напред. Започнахме тежката борба с рака, за която сили и до днес ни дава нашият малък юнак Марти, който въпреки ежедневните изследвания и тежките курсове на химиотерапия, не спира да се усмихва и да ни дарява с любов. Макар и малък, той сякаш усеща моята мъка и страх и често ме милва и гушка, за да ме утеши.” И така започват битката на живота си!Марти и майка му вече шест месеца живеят в изолация от стойте близки! След първия курс на химия Марти се влошава толкова много, че в следствие от лечението изкървява и го отделят от майка му, сам в интензивното, най тежкия момент от цялото лечение досега казва тя е да ти отнемат детето, “Дните и нощите без моето малко момче бяха мъчителни.

Не бих искала и не бих могла да си представя по страшно нещо от това! Думите и направо разкъсват сърцето ми! Но и това изпитание минава и те продължават курсовете на химиотерапия, сега Марти кара своя четвърти курс, а след следващия пети, трябва да му се направи ЖИВОТОСПАСЯВАЩА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА СТВОЛОВИ КЛЕТКИ! Тук се появява за втори път страхът й да не изгуби детето си зареди непосилната сума от 120 000€, която са им казали от болницата в Турция. “ Сега сме на път да победим в тази безмилостна битка, но за пореден път изпитваме страх. Вярваме, че нашето борбено Марти ще оздравее, но необходимата сума за това е крайно непосилна за нас.
Страхът от това, дали ще успеем да съберем парите, за да спасим нашето малко и борбено дете сковава майчиното ми сърце.”
Не мога да остана безразлична към толкова мъка на една майка, като такава и като човек, който от личен опит знае какво е да се изправиш пред такова тежко изпитание го приемам лично и ви призовавам всички вас, да си отворим сърцата и да помогнем на една жена, на една майка да повярва отново в това, че животът е нещо хубаво, като и подадем ръка в най трудния за нея момент, да дадем шанс за живот на едно невинно създание, да бъдем по- добри!
BG25UBBS80021087045440
Титуляр Мартин Даниелов Илиев при ОББ
https://m.facebook.com/%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D1%87%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0-100461651362143/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *