„КОСМОС“ СЕ ЗАВРЪЩА!

СЕЗОН 3 НА ЗНАМЕНИТАТА НАУЧНА ПОРЕДИЦА

Е С ПРЕМИЕРА ПРЕЗ МАРТ 2020
ПО NATIONAL GEOGRAPHIC

 

ДЪЛГООЧАКВАНИЯТ „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“

ЩЕ БЪДЕ ИЗЛЪЧЕН ПО NATIONAL GEOGRAPHIC

В 172 СТРАНИ НА 43 ЕЗИКА

 

 

Спечелилата наградите „Еми“ и „Пийбоди“ поредица е дело на изпълнителния продуцент, сценарист, режисьор и създател Ан Друян и изпълнителните продуценти Сет Макфарлън, Бранън Брага и Джейсън Кларк;

Водещ на поредицата е Нийл Деграс Тайсън

 

Изумителното пътешествие от 13 серии е начело със звезден творчески екип, включващ всепризнатия дизайнер на костюми Рут Е. Картър, кинематографа Карл В. Линденлауб

и композитора Алън Силвестри

 

Продукцията се озвучава от актьорите Сет Макфарлън, сър Патрик Стюарт, Виго Мортенсен и Джъд Хърш

 

  Най-обичаният и изпълнен с чудеса научнопопулярен франчайз в историята на телевизията се завръща с ново изумително пътешествие в 13 епизода. Премиерата на „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ ще се излъчи през март 2020 г. по National Geographic. Това неземно пътуване през пространството и времето ще пренесе зрителите през 13,8 милиарда години космическа еволюция далеч напред в бъдещето.

 

Следващата част на „КОСМОС“, обявена в чест на рождения ден на визионера Карл Сейгън, който щеше да навърши 85 години, продължава завета на новаторската поредица, написана в съавторство с Ан Друян и Стивън Соyтър и излъчена пред световната публика преди 40 години. „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ ще бъде излъчена по National Geographic в 172 страни на 43 езика. Предишният сезон беше гледан от над 135 милиона души по цял свят.

 

Отличеният с наградата „Еми“ световен феномен е създаден по идея на носителката на наградите „Еми“ и „Пийбоди” Ан Друян, създател, изпълнителен продуцент, сценарист и режисьор, както и на носителите на „Еми“ и номинирани за „Оскар“ изпълнителни продуценти Сет Макфарлън („Орвил“, „Семейният тип“), Бранън Брага („Орвил“, „Стар Трек“) и Джейсън Кларк („Орвил“, „Дългият път към дома“).

 

Нийл Деграс Тайсън, астрофизик в Американския природонаучен музей, водещ на четирикратно номинираната за наградата „Еми“ поредица „Да поговорим за звездите“ и автор на бестселърите „Да паднеш в черна дупка“ (Death by Black Hole) и „Letters from an Astrophysicist“, се завръща като водещ и изпълнителен научен редактор на поредицата. В началото на този сезон го виждаме на брега на космическия океан, където се завръщат обновените и подобрени „Кораб на въображението“ и „Космическият календар“ от поредицата „КОСМОС“. Те ще отведат зрителите на едно пътешествие през времето и през изумително разнообразие от светове. В тези приключенски епизоди „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ интегрира единствени по рода си визуални ефекти, анимации, холограми и стилизирани възстановки, за да пренесе зрителите в невиждани досега светове и да ги срещне с невъзпети супергерои, които са направили възможно познанието ни за величественото пътешествие на живота – от неговото зараждане на морското дъно до възможното му бъдеще в екзотични светове на далечни звезди.

 

„Този трети сезон на „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ е най-смелият досега“, казва Ан Друян. „Корабът на въображението“ ще ни отведе до места, които не сме дръзвали да посетим преди: изгубени и предстоящи светове, далеч в бъдещето, през дупчицата в завесата, която скрива други реалности – и всичко това обосновано от точна наука и направено реално от богат набор от визуални ефекти.“

 

„National Geographic се гордее да бъде водещата световна дестинация за зрители, любители на науката и изследванията“, казва Кортни Монро, президент на глобалните телевизионни мрежи на National Geographic. „Ето защо толкова се вълнуваме за следващата част на най-обичана и най-гледана научна поредица и до днес, която се завръща в ефир. „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ разглежда сложни теми от астрофизиката, астрономията и антропологията, като ги прави достъпни, увлекателни и развлекателни за милиони хора по цел свят.“

 

„КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ поема към неизследвани досега територии, като започва със зората на нашата Вселена, преминава през футуристичното Световно изложение в Ню Йорк през 2039 г. и продължава отвъд в далечното бъдеще на други светове. Посетете първия построен някога апартамент и изкачете 10 000-годишно стълбище до звездите. Върнете се в мрачните „Зали на унищожението“ с живи макети на прекършените клони от дървото на живота и пристъпете в новия величествен „Дворец на живота“ с неговите високи кули, изпълнени с изящни морски създания. Застанете под неговата „Арка на преживяванията“, за да узнаете сами какво е да се реете с орлите или да плувате редом с китовете в техните епични пътешествия.

 

В поредицата вземат участие някои от най-уважаваните творци във всевъзможни области, сред които номинираният за наградата „Еми“ кинематограф Карл В. Линденлауб („Денят на независимостта“, „Старгейт“); носителката на Наградата на Академията и номинирана за наградата „Еми“ дизайнер на костюми Рут Е. Картър („Черната пантера“, „Корени“); носителят на наградата „Еми“ и номиниран за Наградата на Академията композитор Алън Силвестри („Отмъстителите“, „Форест Гъмп“, „Контакт“); отговорникът по визуални ефекти Джефри А. Оукън („Сблъсъкът на титаните“, „Кървав диамант“); и директорите за анимацията Лукас Грей („Семейство Симпсън“, „Семейният тип“), номинираният за наградата „Еми“ Брент Уудс („Американски татко“, „Семейният тип“) и номинираният за Наградата на Академията Дюк Джонсън („Аномалиса“, „Mary Shelley’s Frankenhole“).

 

Забележителният актьорски състав включва множество знаменитости, които озвучават героите на „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“. В този сезон ще чуете гласовете на номинирания за Наградата на Академията и носител на награда „Еми“ актьор Сет Макфарлън („Орвил“, „Семейният тип“) като президента Труман; номинирания за награда „Еми“ и „Златен глобус“ актьор сър Патрик Стюарт („Стар Трек“, „Х-Мен“) като астронома с немско-британско потекло Уилям Хершел; номинирания за Наградата на Академията Виго Мортенсен („Зелената книга“, „Властелинът на пръстените“) като съветския ботаник и генетик Николай Вавилов; и Джъд Хърш („Красив ум“, „Денят на независимостта“) като Робърт Опенхаймер, прочут като „Бащата на атомната бомба“. Дъщерята на Друян и Сейгън, авторът Саша Сейгън се появява в ролята на майката на Сейгън – Рейчъл Грубер Сейгън.

 

Във връзка с премиерата на новия сезон National Geographic Books публикува съпровождащата книга от Ан Друян, дългоочакваното продължение на световния бестселър на Карл Сейгън „Космос“.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *