Вили Рай разплака майките на емигранти със „Сине мой“

Боби Чолакова
Стотици километри от години делят певицата от сина й Райко 


На раздялата със синовете посвети най-новото си видео хитовата певица Вили Рай – „Сине мой“, която от години живее на стотици километри от своя син Райко. Дни преди празника на семейството – Свети Мина, к
липът премиерно се излъчи в ефира на Фен Фолк ТВ, съобщава ВИП Комюникейшън.
„Пеем много за любов в песните си. Но най-голямата, изконната, вечната любов – това е любовта към децата ни! Искаме да са щастливи, но понякога съдбата ни праща на различни страни и единствено ни остава да се молим да са добре! Спомените, тъгата и радостта се смесват в едно особено чувство!“, споделя Вили Рай. „Със сина ми Райко се разделихме след войната в бивша Югославия, когато той остана да живее в родния Белград, а аз се върнах в България. Преживяли сме какво ли не онези години, не искам да си спомням дори …“, казва още тя. 

„Благословена съм, че сега Райко е щастлив с двамата си сина Максим и Стефани. В свободното си време продължава семейната музикална традиция, като прави своя новаторска техно музика. Внукът ми Стефан е един от малкото, приет в музикалното училище в Белград, преди да е навършил 5 години!“, допълва певицата.
„Сине мой“ е с румънски народни мотиви, текстът е на легендарния текстописец Живко Колев, а аранжиментът е на сръбския музикант Александър Ковачевич. Отличително в стила на харизматичната изпълнителка е успешното смесване на различни балкански музикални фрагменти, които създават интересен микс от фолклорни култури. Такава е и „Сине мой“, която е включена в албума „Златно време“, продуциран от Диапазон рекърдс.
Видеоклипът е заснет в родния град на певицата, под режисурата на Ненчо Касъмов, сред красивата природа на Етрополе и Етрополския Балкан. Драматичната история за майката и сина се разиграва в двора на 200 годишната Павелпанчовата къща – музей.  В нея генерал Гурко и щабът му са настанени на 25 ноември 1877 година, след като ден по-рано Етрополе е било освободено от водения от него Западен отряд.
В ролята на любимия син влиза 5-годишният Цветолюб, който  пресъздава спомена за децата, които след години напускат дома.

Линк към видеото:
VIP COMMUNICATION Agency
 
 

 

Сдружение ВЕЛИКА БОЛГАРИА

Електронна поща  velika.bolgaria1@gmail.com


Уеб сайт   http://velikabolgaria.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *