Wizz Air е най-добрата нискотарифна компания в Европа според класацията на AirlineRatings

Боби Чолакова

Wizz Air, най-зелената авиокомпания в Европа и водещият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, беше обявена за най-добрата нискотарифна авиокомпания в Европа в годишната класация на AirlineRatings за 2020 г. AirlineRatings е единственият в света уебсайт за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите. Тази класация се счита за една от най-важните и уважавани в света на авиацията, като редица водещи авиокомпании са били сред победителите през изминалите години. За втора поредна година Wizz Air получава това престижно отличие.

Наградите „Авиокомпания на годината“ отличават най-добрите сред най-добрите в авиоиндустрията и служат за ориентир напътниците при избора им на най-безопасните и най-добрите авиокомпании, с които да летят. Освен високачествено обслужване, най-добрите световни авиокомпании също трябва да са иновативни, да имат добра маршрутна мрежа и да предлагат високо ниво на безопасност. Всички награди се присъждат съгласно строги критерии за оценка, определени от редакторите на AirlineRatings, които заедно имат над 200-годишен опит.

Стивън Джоунс, изпълнителен вицепрезидент и заместник-изпълнителен директор на Wizz Air заяви: „Щастливи сме, че получаваме тази престижна награда от AirlineRatings. Това още веднъж свидетелства за отдадеността на Wizz Air към клиентите, като ние непрекъснато инвестираме в подобряване на услугите си, предлагайки най-ниските възможни тарифи и непрекъснато разрастваща се мрежа от достъпни възможности за пътуване. Ние непрекъснато проучваме нови хоризонти, като същевременно продължаваме да бъдем социално отговорни и да следваме нискотарифен бизнес модел, докато напредваме по пътя към флотилия от 300 свръх ефективни съвременни самолети. Приятелският ни екипаж очаква с нетърпение да приветства всеки един от вас на борда на един от нашите млади и модерни самолети.“


* * *


За Wizz Air

Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа с флотилия от 120 самолета – Airbus A320, Airbus A321 и Airbus A321neo. Тя предлага над 700 маршрута от 25 бази, свързващи 152 дестинации в 44 страни. В Wizz Air екип от над 5000 авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 38 милиона пътници през последните 12 месеца. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в индексите FTSE 250 и FTSE All-Share. Wizz Air е регистрирана в Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), Оперативен одит за безопасност (IOSA), глобалният еталон за признание за сигурност на въздушния транспорт. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните нискотарифни авиокомпании в света, както и най-добрата нискотарифна авиокомпания от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2019 г. от Air Transport Awards – единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорт. Wizz Air оперира една от най-младите флотилии в света, според последните данни на швейцарския доставчик на разузнавателни услуги на CH-AVIATION.


За повече информация:
M3 Communications Group, Inc, 02/818 70 10, wizzair@m3bg.com
Андраш Радо, Wizz Air Group, communications@wizzair.com


Follow us on Twitter: @wizzair
Follow us on Facebook: @wizzaircom
Follow us on Instagram: @wizzaircom
Follow us on LinkedIn: Wizz-Air

Бележки до редакционните екипи:
• Всички полети се извършват със самолети A320 със 180 места и A321 с 230/239 места
• За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press

* * *

M3 Communications Group, Inc., водеща PR компания в България, Ви изпраща некомерсиални съобщения и новини като част от своята основна дейност. Гарантираме Ви, че компанията ни спазва безусловно всички изисквания на Европейския общ регламент за защита на личните данни (GDPR). Правилата, установени в M3 Communications Group, Inc., както и обръщението на Главния изпълнителен директор, можете да видите тук: https://www.m3bg.com/Privacy-Policy Никога и по никакъв повод Вашите данни няма да бъдат разпространявани, продавани или подлагани на риск от външен достъп. Всеки служител и партньор на M3 Communications Group, Inc. гарантира за това, съгласявайки се със специална клауза в договора си. Ако все пак не желаете да получавате съобщения от нас занапред, моля, изпратете ни имейл с тема „unsubscribe“ и всички Ваши данни ще бъдат незабавно изтрити от нашите сървъри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *