Wizz Air спира всички полети до Малта

Боби Чолакова

Wizz Air обяви днес, че в резултат на наложените ограничения за пътуване с цел овладяване на пандемията COVID-19, от 21 март 2020 г. авиокомпанията ще спре всичките си полети от и до Малта до 10 април 2020 г.

От България Wizz Air изпълнява директни полети София-Малта, които ще бъдат отменени до 10 април.

Пътниците с резервации, засегнати от спирането на полетите, ще бъдат автоматично информирани по имейл, в случай че са направили резервациите си директно на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията. 120% от първоначално платената такса автоматично ще бъде заредена в WIZZ акаунта на клиента, като сумата може бъде използвана през следващите 24 месеца за закупуване на продукти и услуги на Wizz Air. Пътниците могат също да изберат пълно възстановяване на парите в брой – което ще отнеме повече време, и ще бъдат информирани за необходимите стъпки, за да получат банков превод или превод към банкова карта, в отделен имейл. В този случай клиентите ще имат право само на 100% от първоначално платената тарифа.

Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции, включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.

Wizz Air искрено се извинява на клиентите за причиненото неудобство в резултат на отменените полети, но безопасността и благополучието на пътниците и екипажа остават приоритет номер 1 за авиокомпанията.

 

* * * * *


За Wizz Air

Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, която предлага над 700 маршрута от 25 бази, свързващи 155 дестинации в 45 страни. В Wizz Air екип от над 5000 авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 40 милиона пътници през последните 12 месеца. WIZZ оперира с флотилия от 121 самолета Airbus. Всички полети се извършват със самолети A320 със 180 места, A321s с 230 места A321neo с 239 места. Wizz Air оперира една от най-младите флотилии в света, според последните данни на швейцарския доставчик на разузнавателни услуги на CH-AVIATION.
Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в индексите FTSE 250 и FTSE All-Share. Wizz Air е регистрирана в Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), Оперативен одит за безопасност (IOSA), глобалният еталон за признание за сигурност на въздушния транспорт. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните нискотарифни авиокомпании в света, както и най-добрата нискотарифна авиокомпания от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2019 г. от Air TransportAwards – единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорт.

За повече информация:
M3 Communications Group, Inc, 02/818 70 10, wizzair@m3bg.com
Андраш Радо, Wizz Air Group, communications@wizzair.com

Последвайте ни в Instagram: @wizzair
Последвайте ни във Facebook: @wizzair
Последвайте ни в Twitter: @wizzair

Бележки до редакционните екипи:
• Всички полети се извършват със самолети A320 със 180 места и A321 с 230/239 места
• За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press

 

* * *

M3 Communications Group, Inc., водеща PR компания в България, 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *