Ислямисти колят наред и сриват села до основи

Ислямисти от групировката „Боко Харам“ изклаха най-малко 30 души, след като вилняха в три нигерийски села в североизточната част на страната, съобщи АФП.

След касапницата екстремистите заграбиха храна и по-ценни вещи, след което подпалиха селата. Това е поредното кърваво нападение в района, което приключва с пълното унищожаване на селища.

Екстремистите атакували селата едно след друго, като според граждани, помагащи на нигерийските военни срещу „Боко Харам“, жертвите са били заклани с мачете. 20 души са били ранени, като всички имат прорезни рани.

Оцелелите са избягали към други села, без да знаят, че те също вече са били опожарени и обезлюдени.

Новината за клането беше разпространена с няколко дни закъснение, тъй като комуникациите с тази част на страната бяха прекъснати при предишно нападение на екстремистите.

Това е поредно нападение през последните дни, като миналата седмица бяха намерени обезглавените тела на 14 души.

Междувременно най-малко 60 души бяха убити при операция на нигерийската армия срещу шиитска екстремистка секта в северния град Зария, при което е бил арестуван и лидерът на религиозната организация.

Операцията била проведена малко след като представители на сектата опитали да убият генерал от нигерийската армия.

Русия унищожила 1200 цистерни с нефт на Даеш

От началото на военната операция руските военновъздушни сили са унищожили над 1200 автоцистерни, превозващи нефт, заграбен от Даеш („Ислямска държава“). Това заявиха от генералния щаб на въоръжените сили, цитирани от РИА „Новости”. Според военните само за три дни са унищожени шест обекта на незаконни нефтени находища, контролирани от терористите, както и седем автоколони, превозващи нефт.

Междувременно източници от Вашингтон предупредиха, че Даеш, които губят територии в Сирия и Ирак, се насочват към потенциално уязвими залежи на петрол в Либия и на други места извън настоящите си територии.

Джихад по пощата в Швеция

Зловещи бележки започнаха да се появяват в пощите на шведите, в които неизвестни лица ги заплашват, че ако не приемат исляма, ще бъдат обезглавени. „Полицията няма да ви спаси от убийство!“, плашат подателите, които съобщават, че предстоят кървави атаки.

Бележките носят флага на „Ислямска държава“. Пощата е била разпространена в няколко града, включително и в Стокхолм, пише „Дейли мейл“. Заради това полицията е вдигната на крак, а патрулите по улиците са били увеличени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *