Грижата за най-уязвимите от COVID-19 с отличие от Медицинските Оскари

Боби Чолакова

Хоспис Грижа е финалист за шестото издание на Националните медицински награди 2020, които тази година отделят особено внимание на здравни заведения, ангажирани в борбата с COVID-19 и с грижа към най-уязвимата група пациенти: възрастните хора,съобщават  организаторите от VIP Communication PR.
Златните статуетки за светилата в родната медицина ще бъдат връчени на 25 юни в 5-звездния хотел Маринела.
Хоспис Грижа (линк https://hospicecare.bg/) е създаден през 2018 г., а фокусът на дейността му е насочен към грижите и вниманието за възрастните хора, за пациенти с тежки заболявания, пациенти, претърпели травми, нуждаещи се от възстановително или поддържащо лечение.
Целта на здравното заведение е подобряване на качеството на живот на хоспитализираните, като това е съобразено с индивидуалните изисквания на всеки пациент. Основната задача на екипа от високоспециализирани здравни работници е всеки един човек, нуждаещ се от болнична грижа и професионално медицинско и лекарско наблюдение, да бъде обслужен по най-добрия и качествен начин в изключителни условия.
„Избрахме името да бъде „Грижа“, защото точно навременната и правилна грижа създава предпоставка за по-нататъшно благоприятстване и подобрение на състоянието на пациента, а уютната обстановка допълнително допринася за комфорта и удобството на пациента”, казва г-жа Маргарита Кръстева, която освен Управител на Хосписа, е здравно-медицински работник по образование.
Хосписът разполага с 30 легла, или 15 стаи. Привлечени са специалисти с опит в грижите и вниманието към хората. Осигуряват се 24 ч. наблюдение и поддържане на изключително високо качество на живот, професионална медицинската помощ, добро обгрижване и подкрепа за пациентите. Спазват се правилата за добра медицинска практика и безупречни санитарно-хигиенни норми.
В Хоспис „Грижа“ се полагат грижи за пациенти в следоперативен или болничен период, инвалидизирани пациенти, пациенти със състояние на деменция, терминално, инсултни и хронично болни, трахеостомирани пациенти, пациенти със сърдечно-съдови заболявания и белодробни заболявания, пациенти на хемодиализа и др. Пациентите , които преминават през Хосписа, са от различни възрастови групи: от 25 до 90 години и нагоре.
Услугите, които се предлагат от Хосписа, са грижи, изразяващи се в медицинска, немедицинска, социална и др. помощ за пациентите, която включва: непрекъснато (24-часово) медицинско наблюдение, медико-социално обслужване и квалифицирани всеобхватни грижи за болни с тежки, с напреднал стадий заболявания пациенти и инвалиди, професионални здравни грижи за тежко болни и подкрепа на техните семейства, без оглед на диагноза, възраст, пол, религия, избор на лекар или възможност за плащане. Както и обучение на болните и техните семейства, възможности за провеждане на домашна рехабилитация, предоставяне на специализирано оборудване в дома, осигуряващо качество на живот на тежко болните и инвалидите. За запазване на достойнството и независимостта на болния са предвидени персонални грижи, емоционална, социална и духовна подкрепа на болните, особено в терминално състояние, чрез духовни лица и социални работници. Предоставено е обучение на доброволни сътрудници за работа с пациенти, както и долекуване – в следствие на преминало заболяване или следоперативен период, ние предлагаме долекуване на пациента до пълното му оздравяване.
Хосписът предлага също престой под медицинско наблюдение – при нужда за диагностициране на съответния проблем или уточняване на диагноза (някои медицински изследвания изискват медицинско наблюдение след тяхното извършване), палиативни грижи, рехабилитация в зависимост от конкретната диагноза и нужда на пациента. А също и консултация с лекари специалисти (кардиохирург, невролог, уролог и др.) и съдействие за закупуване на медикаменти, лекарствени средства, а при нужда взимане на документи или др. от личния лекар.
VIP COMMUNICATION PR Agency   
Sofia 1407, AMAYA Residence, 9G Boris Rumenov Str 
Рroviding full services in the sphere of advertising, pr, marketing and event management. A leading company, operating on the Bulgarian market since 2005. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *