Акцентите по National Geographic през юли

Арестувани зад граница, сезон 13 (10 еп. x 60 мин.)

Понеделник, 6 юли 2020 г. @ 23:00 ч.

Премиера през юли

 

 

Най-напрегнатата и драматична телевизионна поредица се завръща с десет нови истории за наркотици, измама и падение.

 

 

Втора световна война: Ад под водата, сезон 3 (6 еп. x 60 мин.)

Вторник, 21 юли 2020 г. @ 22:00 ч.

Премиера през юли

 „Втора световна война: Ад под водата“ е поредица, базирана на исторически събития. Тя разкрива стратегическата подводна война на най-големите патрули от подводници по време на Втората световна война, от момента на контакт до нападението. От възхода на „Вълчата глутница” (the Wolfpack) до устремния победен щурм в Тихия океан, ще видите стратезите, съчетали технология и тактика, за да вдъхнат живот на най-големия кошмар на всеки моряк.

Пътят на бурята (6 еп. x 60 мин.)

Четвъртък, 16 юли 2020 г. @ 22:00 ч.

Премиера през юли

 

Глобалната поредица дава уникален поглед към най-свирепите бури на планетата, чрез преживяванията на очевидци, които работят в морето в някои от най-изявените ураганни зони. Стотици камери са монтирани на лодки, кораби и нефтени платформи по силата на мащабни споразумения за достъп. Докато бурята наближава и часовникът отмерва секундите до пристигането ѝ, ще застанем редом с хората, които стават свидетели на най-бурните прояви на времето и ще видим проявлението му от всички ъгли. Екипажите са изправени пред различни предизвикателства, с различни товари, срокове и маршрути. Залогът е тяхната работа, техният товар, тяхното оборудване… и животът им. Ще разкажем най-вълнуващите им истории за тържеството на инженерните достижения, изобретателността и истинската храброст, която е нужна за работата в бурното море. През техните очи ще станем свидетели на зараждането на бурята. Ще разберем  какво е нужно, за да се върши подобна работа, когато си изправен пред необузданото лице на природата. За да разберем какво стои зад непредсказуемостта и опасността, разгръщащи се на океанската повърхност, историите от първа ръка са съчетани с научни аргументи, анализи и подробни сателитни карти. Този необикновен поглед към една завладяваща история обединява човешката перспектива и световната метеорология.

Изгубените гробници на Хеопсовата пирамида (1×60 мин.)

Неделя, 5 юли 2020 г. @ 22:00 ч.

Премиера през юли

 

 

 

В сянката на пирамидите елитен екип археолози се заема с необикновени разкопки. Възможно ли е тази тайна археологическа площадка да разкрие смайващи нови свидетелства за великите фараони, съградили тези величествени монументи? И възможно ли е откриването на нова плоча с името на фараона Хефрен най-сетне да разреши една от най-големите археологични загадки – какво се е случило с телата на фараоните от пирамидите?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Спасяването на „Нотър Дам” (1×60 мин.)

Вторник, 14 юли 2020 г. @ 22:00 ч.

Премиера през юли

 

 

 

 

 

 

 

През април 2019 г. огромен пожар избухна в емблематичната парижка катедрала „Нотър Дам” и я остави на прага на пълна разруха. Още преди потушаването на последните пламъци французите се заричат да възстановят любимата си катедрала, която от близо 900 години се намира в сърцето на френската култура. Задачата е чутовна, а тези, които се заемат с възстановяването, нямат никаква представа пред какво се изправят. В този специален документален филм, с ексклузивен вътрешен достъп, ще навлезем в руините заедно с героите, които рискуват живота си, за да укрепят останките на „Нотър Дам”, така че тя да може да бъде възстановена в цялото си предишно величие.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Експедиция Еверест (1×60 мин.)

Неделя, 12 юли 2020 г. @ 20:00 ч.

Премиера през юли

 

 

 

 

 

 

 

 

В една наистина революционна експедиция десетки учени от различни държави обединяват усилия в изследването на тайните, които би могъл да ни разкрие най-високият връх в света по отношение на климатичните промени. Геолози се впускат в ледени води с надуваеми лодки, за да вземат езерни проби, биолози разкриват как височинни видове се приспособяват към затоплящия се климат, сканиране с първокласна лидарна технология картографира ледника Кумбу както никога досега, а екип от шерпи и климатолози се изкачват право в „мъртвата зона” на 8000 метра, за да инсталират най-високата метеорологична станция в света. В тази продукция приключенски кадри от локация се съчетават с лични интервюта с ключови изследователи, шерпи и водачи на експедиции, за да разкрият залозите, надеждите и очакванията на новата наука, както и какво кара всеки от тях да рискува живота си в търсене на уроците, които ни дава Еверест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *