Wizz Air стартира тренировъчна програма за пилоти за своя кабинен екипаж

НОВАТА ПРОГРАМА ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГА ПЪРВО ЗА БЪЛГАРИЯ, УНГАРИЯ, ПОЛША И РУМЪНИЯ

Wizz Air, най-зелената авиокомпания* в Европа и водещият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, представи своята нова програма Cabin Crew to Captain, която ще помогне на амбициозни членове на кабинния екипаж на Wizz Air да превърнат мечтите си в реалност и да станат пилоти. Програмата ще предостави всеобхватна финансова помощ, покриване на разходи по пътувания и настаняване, както и съобразен график за работа и обучение. Повдигайки бариерите пред професията, WIZZ цели да подкрепи мотивирани членове на екипажа по техния професионален път към пилотската кабина и да стимулира равенството между половете в авиацията.

Програмата с продължителност от 40 месеца предлага на настоящите членове на екипажа, базирани в Унгария, Румъния, Полша и България, с малък или нулев опит в летенето, да получат лиценз за търговски пилот и да започнат кариера на пилот, оставайки неразделна част от екипа на WIZZ. За да се гарантира комфортен стандарт на живот по време на обучението, курсантите ще могат да редуват работа и учене на месечна база. Тези, които завършат летателното си обучение, ще имат уникалната възможност за страхотна кариера в най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, базирана на висококачествено образование в съответствие със стандартите на WIZZ.

Програмният график се състои от 22 месеца наземно обучение (ab-initio) и 18 месеца летателно обучение в училището за пилоти Trener в Нирегихаза, Унгария. След успешно завършване на програмата Cabin Crew to Captain и изпълняване на общите изисквания, кадетите ще могат да станат стажант-пилоти на Wizz Air и да продължат с допълнителни обучения (за напреднали и специализирани курсове на Wizz Air). Пилотите-стажанти ще бъдат повишени като Първи офицери след успешно преминаване на финален практически изпит (Flight Check for Release).

Целта на тази единствена по рода си програма е да стимулира таланта и разнообразието в компанията, както и да помогне за постигане на амбициозния план на Wizz Air за достигане на 25% жени пилоти до 2030 г. През следващите няколко месеца Wizz Air има намерение да направи пилотната кариера достъпна за още повече членове на кабинния екипаж чрез разширяване на обхвата на програмата до още базови страни в нейната мрежа.

Повече за специалната програма Cabin Crew to Captain на Wizz Air може да научите във видеото тук.

Капитан Дарвин Тригс, ръководител на полетните операции и главен пилот на Wizz Air, коментира: „Развълнувани сме да стартираме уникалната за индустрията програма Cabin Crew to Captain, вдъхновена и предназначена за членовете на кабинния екипаж на WIZZ, чиято мечта е да станат пилоти. Това е чудесна възможност за тях да развият своята кариера и да израснат в компанията, тъй като Wizz Air ще продължава да разширява своята флотилия и маршрутна мрежа. Вярваме, че тази програма също ще подкрепи равенството между половете в авиацията и нейния устойчив растеж.“


*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

* * *


За Wizz Air
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, оперира с флотилия от 124 самолета Airbus А320 и А321 – една от най-младите флотилии в света. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 40 милиона пътници през последните 12 месеца.  Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорт.

За повече информация:
M3 Communications Group, Inc, 088 449 5950, wizzair@m3bg.com
Андраш Радо, Wizz Air Group, communications@wizzair.com

Последвайте ни в Instagram: @wizzair
Последвайте ни във Facebook: @wizzair
Последвайте ни в Twitter: @wizzair

Бележки до редакционните екипи:
• Всички полети се извършват със самолети A320 със 180 места и A321 с 230/239 места
• За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press


* * *

M3 Communications Group, Inc., водеща PR компания в България, Ви изпраща некомерсиални съобщения и новини като част от своята основна дейност. Гарантираме Ви, че компанията ни спазва безусловно всички изисквания на Европейския общ регламент за защита на личните данни (GDPR). Правилата, установени в M3 Communications Group, Inc., както и обръщението на Главния изпълнителен директор, можете да видите тук: https://www.m3bg.com/Privacy-Policy Никога и по никакъв повод Вашите данни няма да бъдат разпространявани, продавани или подлагани на риск от външен достъп. Всеки служител и партньор на M3 Communications Group, Inc. гарантира за това, съгласявайки се със специална клауза в договора си. Ако все пак не желаете да получавате съобщения от нас занапред, моля, изпратете ни имейл с тема „unsubscribe“ и всички Ваши данни ще бъдат незабавно изтрити от нашите сървъри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *