Плюсове и минуси на най-често срещаните пози за сън

Плюсове и минуси на най-често срещаните пози за сън

Спането по гръб с ръце надолу се смята за една от най-добрите позиции за спане. Ако страдате от болки в гърба или шията, по възможност заемайте тази поза за сън и, разбира се, изберете подходяща възглавница. Въпреки че на сутринта ще се събудите бодри и с по-малко неразположения в гръбнака, тази поза за сън има някои минуси. Не е подходяща за хората, които страдат от сънна апнея или хъркат.
Като морска звезда – тази позиция за сън също е добра, ако страдате от болки и напрежение в гърба. Без значение дали ръцете ви са разположени встрани, нагоре или около възглавницата, спането по този начин може да ви донесе много здравословни ползи. Не само ще намалите болките в шията, но и ще забавите появата на бръчки или ще намалите риска от появата на кожни обриви по лицето. Въпреки своите плюсове тази поза за сън може да е причина да хъркате, а в зависимост от това как сте поставили ръцете си да окаже натиск върху нервите в раменете и това да предизвика болка.
(От dnes.bg)

Най-популярната коледна песен тази година

Дръжте си коледните шапки да не паднат от изненада – класиката на Марая Кери All I Want For Christmas Is You няма да е най-пусканата песен по Коледа (за това дали не е най-досадната може да се спори). PlayNetwork, компания, която създава плейлисти за над 400 магазини, е съставила списък с коледни песни, които хората в САЩ ще чуят най-много през предстоящите празници. Изненадващо хитът на Кери няма да заеме първото място. На него се е настанила Wonderful Christmastime – кавър, който бандата The Shins направи на песента на Пол Маккартни.
(От actualno.com)

Компания предлага костюм за измъкване от досадно коледно парти

Американската компания „Лейт румс“ предлага майтапчийски костюм за дискретно измъкване от коледно парти, маскиран като елхичка, пише в. „Дейли мирър“. От направени проучвания проличало, че около 72 на сто от хората, поканени на коледни празненства, умират от скука, но от добро възпитание стоят на тях до самия им край. С новия продукт има начин човек да се измъкне, без да прави лошо впечатление. Костюмът се слага през главата и обхваща пирамидално цялото тяло на дегизирания. Той приема формата на коледна елха с изкуствени клонки и украса. На горната част са оставени два отвора за очите. С бавни движения елхичката се понася и напуска коледната сбирка, отървавайки се от скуката. Разработката е била поръчана от американската фирма за евтини хотелски резервации „Лейт румс“. Костюмът е особено удобен за измъкване от почти задължителните служебни коледни партита, които се посрещат с голяма досада от куп служители. Според създателите на продукта животът бил прекалено кратък, за да си губим времето по скучни купони. Именно затова била изобретена „елхичката за обличане“, която да ни спаси от тях. Костюмът се продава под формата на комплект за сглобяване „Направи си сам“.
(От darik news)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *