Сега е времето да подготвим децата си за една по-добра и осъзната учебна година

Всеки 15 септември идва със своите вълнения, но този ще е още по-специален. Останали извън класните си стаи още от март, децата са нетърпеливи отново да видят приятелите си и имат ежедневието, с което сa свикнали.

Ние, като родители, е нормално да сме притеснени повече, предвид обстановката и сякаш сме с повишено внимание не само за вирусите, но и за всички други предизвикателства, които дебнат около нас.

Това всъщност ни помага да живеем по-осъзнато и да сме по-внимателни, когато избираме дори тривиални неща като ученическите пособия за новата учебна година.

Източник: kaufland.bg

Всъщност тривиални може да ни се струват за нас, родителите, но за децата това е вълнуващ момент, в който ще изберат своите партньори в учението – тетрадките, моливите и химикалките, комплектите за рисуване.

И понеже става дума за избора на милиони деца, не можем да не се запитаме като отговорни родители „откъде идват суровините за тези пособия“? В крайна сметка тетрадките са хартия, моливите са от дърво, папките са от картон – за всичко това са нужни стотици дървета. Не можем да сме безразлични към състоянието на природата, в която ще живеят децата ни.

Тук идва нашето съзнание като потребители – да сме информирани и отговорни при избора на стоки и да залагаме на онези марки и магазини, в които се полагат усилия за запазване на природните ресурси.

Източник: kaufland.bg

Всъщност не е никак трудно, особено що се отнася за хартията и дървото. Можете да се доверите на международно признатият сертификат FSC (Forest Stewardship Council). Той присъства под формата на печат върху всички стоки от хартия, картон и дърво, които са произведени от отговорно стопанисвани гори.

Това означава, че дървото се добива от горски масиви, в които на мястото на отсечените дървета се засаждат нови и така се постига обновяване на ресурсите, без да се изсичат вековни или защитени гори.

С такъв FSC печат са отличени и ученическите и канцеларски пособия от серията собствена марка Tаlentus на Kaufland. Ще го видите върху тетрадките, тефтерчетата, папките и комплектите за рисуване, в които има моливи.

Този сертификат ви дава спокойствието да заредите чантата на детето си с пособия от серията без да се притеснявате за ефекта, който това ще има върху природата.

Източник: kaufland.bg

Kaufland предлагат разнообразие от над 1000 качествени, практични и достъпни продукти-помощници за училище, офиса и хобито. Част от тях са в постоянния асортимент на веригата, а останалите са в сезонни или промоционални предложения, валидни до края на септември.

Сега е времето да подготвим децата си за една по-добра и осъзната учебна година с помощта на Kaufland, в която на висота ще са не само мерките за защита от вируси, но и тези, свързани с опазване на природата. В края на краищата от нас зависи каква Земя ще оставим на децата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *