Коя партия с кой номер в бюлетината ще се яви на вота

Жребият за номерата на партиите в бюлетините, с които ще се явят на парламентарните избори. Фортуна отреди с номер 1 на вота да се яви ВМРО-БНД, коалиция ГЕРБ-СДС ще се явят с номер 28, ДПС е с номер 9, „Републиканци за България” – 21, „Изправи се! Мутри вън” ще се явят с номер 18.

БСП за България ще се явят с номер 4 на изборите. С номер 29 ще се явят ПП „Има такъв народ”. Демократична България се явяват с номер 11 на изборите. АБВ ще се яви с номер 6.

С номер 12 на изборите ще се яви ПП „Възраждане на отечеството”. Това бе първият изтеглен номер на партия от представител на ЦИК за парламентарните избори. За Патриотична коалиция „Воля и НФСБ” изтегленият номер бе 24.

ПП „Благоденствие, обединение и градивност” ще се явят с номер 23. „Граждани от протеста” ще се явят с номер 17. Сред някои от другите партии са партия „Зелени”, които ще се явят с номер 25, Атака – 7.

Подготовката за предстоящите избори на 4 април донесе нови изненади на политическата сцена.

Част от знаковите лица на партиите този път не присъстват в предизборните листи с кандидати за депутати.

За първи път от създаването на ГЕРБ кандидат за депутат няма да бъде Менда Стоянова. Шефката на бюджетна комисия в няколко парламента е решила, че вече е време да се оттегли от активната политика. Още едно ключово лице за партията не присъства в листите. Това на зам.-председателя на парламентарната им група Красимир Велчев.

От ГЕРБ няма да заложат и на юриста Димитър Лазаров и на бившия шеф на военновъздушните сили ген. Константин Попов – и двамата шефове на комисии в парламента сега. Коронакризата и по-строгите мерки в Европа отказаха бившия конституционен съдия Георги Марков да влезе в битката.

Марков първо обяви, че е приел избираемо място, за да помогне на приятеля си Бойко Борисов, но в последствие се е отказал, защото не може да участва в кампанията активно.

Изненади има и при ДПС. Макар от движението все още да не са обявили пълните списъци, от тях за сега липсва ключово име. Това на депутата Делян Пеевски. Традиционно той получава много номинации от актива по места. А на предишните парламентарни избори Пеевски оглавяваше и две листи – в Пазарджик и в Благоевград.

За депутатска банка в следващия парламент няма да се бори и Кирил Добрев от БСП. На последните избори той беше водач на листата в Габрово. После сам си тръгна от парламента и се изправи срещу Корнелия Нинова в лидерската битка. С позиция в листите на столетницата не се сдоби и лидерът на софийската им структура Калоян Паргов. А листите донесоха и още една изненада – бившият национален треньор Димитър Пенев е записан сред кандидатите на НФСБ и Воля. Вече са ясни и номерата на партиите в интегралната бюлетина.

Централната избирателна комисия изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване на изборите за народни представители на 4 април 2021 г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *