Затварят центъра на София на 31 декември от 16 часа

Въпреки прогнозите на синоптиците за лют студ и минусови температури в нощта на 31 декември хиляди хора ще посрещнат по улиците и площадите в страната новата година. В столицата се очаква около 10 000 души да се съберат на площад „Княз Александър I“, за да отброят заедно последните секунди от старата 2015-а. За да се подготви сцената за празничния концерт, още от 16 часа на 31 декември ще се затвори за движение бул. „Цар Освободител” от бул. „Мария Луиза” до ул. „Раковски” и района около площад „Княз Александър I” и улица „Дякон Игнатий”. Това съобщи за „Новинар” Красимир Димитров, главен експерт в общинската дирекция „Сигурност”.

От общината и СДВР са предвидили засилени мерки за сигурност. От 19 часа празнуващите ще минават през четири основни контролно-пропускателни пункта, които ще бъдат разположени откъм улица „Раковски”, бул. „Мария Луиза” и президентството и откъм площад „Княз Александър I”. „Ще бъдем безкомпромисни и няма да пускаме видимо пияни и дрогирани хора, както и такива, които носят стъклени бутилки и любителска пиротехника“, подчерта Красимир Димитров. В помощ на охранителите на площада има монтирани и две от най-модерните 360-градусови видеокамери. Те ще заснемат триизмерно движението на хората по време на концерта. Какво се случва на площада ще се следи в реално време и в общинския видеоцентър на ул. „Г. Бенковски”.

След концерта празнуващите ще могат да се приберат с метрото. От полунощ в продължение на 5 часа подземните влакчета ще са през 20 минути, съобщи шефът на „Метрополитен” инж. Стоян Братоев. От общината казаха, че за извозването на хората от площада са осигурени автобуси, тролеи и трамваи, които ще се движат по нощно разписание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *