Медийните награди подкрепят изграждането на храма в родопското с. Забърдо

Боби Чолакова

Церемонията  Balkan MEDIA Awards 2022   е на 20 май в хотел Милениум
 

XI-тото издание на годишните награди за журналистика  Balkan MEDIA Awards 2022 ще даде старт на благотворителна кампания за изграждането на храм в популярното родопско село Забърдо.  Екипът на организаторите на събитието – VIP COMMUNICATION, откликна на апела на ц ърковното настоятелство в с. Забърдо, което се нуждае от подкрепа, а н а 30.03.2022 започнаха проучвателните изкопни работи по изграждане на Православния храм „Свети Георги Победоносец“ в с. Забърдо, община Чепеларе.

Събитието ще се проведе на 20 май 2022 г. от 19 ч. в Black & White Piano Lounge в Grand Hotel Millennium в София – дни преди най-българския празник 24 май. То съвпада с 16-ия рожден ден на организаторите – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.
Изграждането ще се осъществи по проект, изработен от екип, воден от арх. Атанас Каджебов и инж. Иван Георгиев от Смолян. Проектът е одобрен от Пловдивската митрополия и Община Чепеларе с Разрешение за строеж № 21 / 09.09.2021.
Храмът ще бъде разположен в центъра на Забърдо, непосредствено срещу кметството, в стръмен терен, изискващ големи изкопни и укрепителни работи.
Набраните към момента средства са от жители на Забърдо и други дарители, физически лица. Те не са достатъчни за реализацията на проекта. Галопиращите цени на строителните материали и горива оскъпяват строежа допълнително.
Поради тези причини Църковното настоятелство се обръща с молба за финансова подкрепа, а банковата сметка е: Църковно настоятелство с. Забърдо
BG77STSA93000022581565.
 VIP COMMUNICATION и нейните управляващи съдружници Патриция Кирилова и Дончо Георгиев са носители на почетни дипломи и награди,  връчени им за заслуги в патриотичното възпитание на подрастващото поколение  от най-големите родолюбиви организации – Международната организация на обединените Българи и Съюзът на военноинвалидните кооперации.  
Годишните медийни награди поощряват и подпомагат развитието на най-добрите практики в медиите у нас.
 Партньорите на ПР-агенцията ще осигурят предметни и почетни награди за призьорите – ФРЕШ ПРИНТ, Рефан, Едоардо Миролио и др.
Над 40 журналисти от национални медии и над 150 ВИП гости ще присъстват на церемонията. Наградите ще бъдат в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство. Ще бъдат връчени и специални награди за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас.
Основната цел на церемонията е да подпомогне стремежите на медиите да създават позитивни новини, отразяващи развитието на всички обществени и икономически сфери в страната. Да популяризират успехите на българския бизнес, българските таланти и благотворителните инициативи.
Досегашни носители на престижния приз са журналистите  Иван Гарелов, Милен Цветков, Валя Ахчиева, Васил Иванов,  Мира Добрева, Светослава Рудолф, Георги Коритаров и други.
И тази година сред призьорите ще бъдат журналисти от БНТ, БТВ, Нова ТВ, България он Ер, 
 ТВ Евронюз България,  ТВ 1, 24 ТВ, а също и репортери от печатни и ел. медии.
Агенцията по традиция поема благотворителни кампании – дългогодишна е инициативата на  ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България.
Със средства от благотворителните събития на ВИП Комюникейшън бе финансиран филмът на Ученическия парламент: „ИСКАМ ДА ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ“
VIP COMMUNICATION PR Agency инициира и реализира  годишните награди за луксозно строителство Luxury Property Awards и на медийните награди Balkan Media Awards, Балканските награди за Туристическа Индустрия, Балканските Медицински Награди и Черноморските Оскари.

 
Патриция Кирилова / PATRICIA KIRILOVA 

PR & Journalist  

VIP COMMUNICATION PR Agency – CEO   

Sofia 1407, AMAYA Residence, 9G Boris Rumenov Str 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *