Чрез 5.5G технологията бизнес възможностите ще надхвърлят свързаността

ТОВА ПРЕДВИЖДА ДЕЙВИД УАН, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ В HUAWEI

 По време на Win-Win: седмицата на иновациите в Huawei, Дейвид Уан, председател на борда на директорите и на Управителния съвет за ИКТ инфраструктура на Huawei, изнесе ключова реч, озаглавена „Иновации, осветяване на ерата на 5.5G“. В речта си Уан говори за следващата еволюция на 5G технологията, която компанията кръщава 5.5G и пътната карта за иновации в индустрията за следващите пет до десет години.

„Гледайки напред към 2025 г., истинското разнообразие и значението на изискванията за мрежови услуги ще създадат огромен нов пазарен потенциал“, каза Уан. „Тук сме, за да обсъдим тези възможности с операторите и партньорите от индустрията и да проучим иновациите, от които се нуждаем, за да помогнем за проправяне на пътя към 5.5G.“

Huawei предложи 5.5G за първи път на 11-ия Глобален форум за мобилен широколентов достъп през 2020 г., и F5.5G (или фиксирана 5.5G) на глобалната среща на върха на анализаторите този април. От тогава индустрията се вдъхновява за нови идеи и най-добри практики.

Според Уан новите разработки в цифровата технология трябва да подкрепят в реално време един ангажиращ и по-завладяващ опит в дигиталния свят и постепенно да направят 10 Gbps мрежата на разположение навсякъде по света.

Що се отнася до индустрията, дигитализацията вече е влязла в бързата лента. Изкуственият интелект ще бъде напълно интегриран в производствените процеси на предприятията, а размерът на пазара на 5.5G IoT ще нарасне бързо. Сътрудничеството между роботите и хората в сложни сценарии ще наложи по-големи изисквания на индустриалните полеви мрежи от следващо поколение
За да добави нова стойност към дигиталния живот и развитие, 5.5G ще предостави 10 Gbps потребителски опит чрез MIMO технология. Тя може да се похвали с по-голяма честотна лента, по-висока ефективност на спектъра и по-широка модулация.

По време на събитието за първи път Уан предложи Net5.5G като определяща за еволюцията на IP мрежите, за да отговори на нарастващото търсене на изчислителна мощност от интелигентни приложения. „Тъй като цифровизацията се наложи, интелигентните приложения ще бъдат широко комерсиализирани, а изчислителни ресурси ще бъдат разположени в множество облаци“, каза Уан. Бизнесът трябва да използва изчислителната мощност от множество облаци на по-ниски разходи, с по-голяма ловкост и гъвкавост. За тази цел трябва да продължим да правим иновации и да изграждаме системата IPv6, за да помогнем на индустрията да процъфтява. Ето защо предложихме Net5.5G.“

Чрез 5.5G технологията бизнес възможностите ще надхвърлят свързаността – тя ще включва преживявания, които ще доведат до изобилие от нови приложения. Диверсифицираните изчислителни технологии ще позволят диверсифицирани приложения.

В ерата на 5.5G изчислителните архитектури ще бъдат предефинирани, за да повишат 10 пъти изчислителната ефективност чрез чип инженеринг и пълни междусистемни архитектури. Съхранението, ориентирано към данни, ще пробие съществуващите граници в архитектурата за съхранение. Развитието в областта на екологосъобразните технологии и иновациите на системно равнище ще повиши енергийната ефективност. Huawei вече има разработени иновативни решения за зелени обекти, зелени мрежи и зелени операции за увеличаване на капацитета на мрежата и намаляване на потреблението на енергия на бит.

Win-win: седмицата на иновациите в Huawei се проведе от 18 юли до 21 юли в Шънджън, Китай.


*****

За HUAWEI:
Основана през 1987 г., Huawei е водещ световен доставчик на инфраструктура за информационни и комуникационни технологии (ICT) и интелигентни устройства. Компанията има повече от 197 000 служители и работи в над 170 държави и региони, обслужвайки повече от три милиарда души по света.
Визията и мисията на Huawei е да предостави цифрови технологии на всеки човек, дом и организация за един напълно свързан, интелигентен свят. За тази цел компанията стимулира повсеместната свързаност и насърчава равния достъп до мрежите; компанията има за цел да предостави облачни услуги и изкуствен интелект до четири краища на земята, за да осигури превъзходна изчислителна мощ там, където е необходима; Huawei изгражда цифрови платформи, за да помогне на всички индустрии и организации да станат по-гъвкави, ефективни и динамични; предефинира потребителското изживяване с помощта на изкуствен интелект, като го прави по-персонализирано за хората във всички аспекти на живота им, независимо дали са у дома, в офиса или в движение.

За повече информация, моля, посетете www.huawei.com или ни последвайте на:
http://www.linkedin.com/company/Huawei
http://www.twitter.com/Huawei
http://www.facebook.com/Huawei
http://www.youtube.com/Huawei

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *