Първата книга за креолска кухня и сейшелски истории от Максим Бехар

Боби  Чолакова
Почетният генерален консул на Сейшели Максим Бехар представи официално новата си книга „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ в София


 „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ – новата книга на световно признатия PR експерт и Почетен генерален консул на Сейшели в България Максим Бехар бе представена официално в София. Това е първата по рода си книга у нас, изцяло посветена на кухнята и културата на Сейшелските острови. Събитието привлече любопитството на членове на царското семейство в България, предприемачи, дипломати, медии, както и на видни представители на кулинарния свят, сред които бе и Андре Токев – единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той сподели своите положителни впечатления от книгата и уникалната креолска кухня.,
 
Бих искал да поздравя Максим за желанието му да популяризира една непозната за България, но изключително интересна кухня, за която се говори по целия свят. Прочетох рецептите в книгата и наистина са много лесни и достъпни за приготвяне и представят характерен за кухнята микс от екзотични вкусове“, сподели Андре Токев.
 
Вярно е, че любовта към една държава може да бъде създадена чрез нейната кухня, природа и хората. Тези три основни аспекта наистина оказват най-силно впечатление и върху туристите на Сейшелските острови. Освен на живописна природа и изключително гостоприемство на местните, посетителите се радват и на вкусна традиционна храна, която прави пътуването им още по-незабравимо. Сейшелската кухня е един от техните най-големи съкровища и се надявам с тази книга да стане още по-известна в България и това да доведе до повече туристи, които да посетят тази прекрасна дестинация и да опознаят нейните богатства“, каза Максим Бехар.
 
В „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ Максим Бехар споделя не само вкусни и автентични сейшелски рецепти, но и непознати факти и удивителни истории за Сейшелските острови, известни като „Рая на Земята“. Той представя любимите си 25 рецепти, съчетаващи уникалните вкусове и аромати на креолската кухня със сейшелски продукти, които могат да бъдат лесно набавени и у нас. Книгата предлага на читателите и истинско пътуване до екзотичните острови, като ги запознава с интересни аспекти на живота на местните жители и техните традиции, както и с най-популярните места, които трябва да бъдат посетени, за да се усети духа на Сейшелите.

Книгата вече може да бъде закупена от най-големите книжарници в страната, както и онлайн от официалния сайт на Максим Бехар – www.beharbooks.com. А съвсем скоро ще излезе аудио и електронна версия на книгата в едно от най-големите издателства на електронни книги в света Storytel.

„Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ е шестата от книгите на Максим Бехар, които пожънаха голям успех през последните години. Тя се появява малко след участието му в предаването „Черешката на тортата“ по NOVA TV, където той демонстрира завидни кулинарни умения като домакин на екзотична сейшелска вечеря. С доброто представяне на креолската кухня и историите си за Сейшели, Бехар успя да предизвика голям интерес от зрителите към дестинацията.

Сред постиженията на Максим Бехар като автор са бестселърите „Пет минути до утре“ и „Световната PR революция“, която постигна впечатляващ успех и се нареди в класацията на Топ 100 PR книги на всички времена, според една от най-престижните глобални класации за книги BookAuthority. Всички книги на Максим Бехар могат да бъдат разгледани в официалния сайт www.beharbooks.com.

За Максим Бехар:

Максим Бехар е световно признат PR експерт, български бизнесмен, журналист, дипломат и възпитаник на Harvard Kennedy School. Бехар е основател и главен изпълнителен директор на водещата PR компания M3 Communications Group, Inc., партньор на водещата световна PR компания – Hill+Knowlton Strategies. Той е бивш президент на световната PR организация (ICCO), а през 2021 г. бе назначен за директор по международното развитие. Той е настоящ президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум със седалище в Давос, Швейцария. Той бе избран за международен доверен партньор (international fellow) на британската PR асоциация PRCA и за член на Консултативния съвет на един от най-влиятелните европейски университети ENGAGE.EU. Той е вписан в световната PR Зала на славата в Лондон и също така е отличен с много титли, сред които „Най-добрият PR специалист в Европа“ за 2020 г. и 2022 г. от PR Week, „Глобален изпълнителен директор на годината“ от The International Stevie Awards и „Комуникатор на десетилетието“ от Индийската асоциация на бизнес комуникациите. Автор е на световния бестселър „Световната PR революция“, който е класиран сред 100-те най-добри PR книги на всички времена от Book Authority и също така има рекордни продажби сред новите PR книги в Amazon. Роден и израснал в България, той се смята за глобален гражданин.
 

За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc. на press@m3bg.com 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *