BILLA отбелязва 7-ми рожден ден на Обучителния център в София

Боби Чолакова

Над 4000 служители на веригата са преминали през първата „Школа за експерти“ в ритейл сектора у нас

BILLA България отбелязва 7-мия рожден ден на Обучителния център в София. Над 4000 служители са преминали успешно обучения в сферата на ритейл сектора в специализираната „Школа за експерти“. Освен въвеждащите обучения, които всеки нов служител преминава, центърът предлага надграждащи програми за повишаване на квалификацията и личностното развитие на настоящи служители.

„Нашата цел е да осигурим не само качествено и пълноценно обучение на новите служители, но и да предоставим на настоящите възможността непрекъснато да подобряват своята квалификация и меки умения. Увереният старт и професионалното развитие на служителите в последствие е изключително важна предпоставка за растежа на компанията. С гордост можем да кажем, че нашият обучителен център е мястото, в което служителите ни стават експерти в своята област.“ сподели Ивелина Евстатиева, ръководител човешки ресурси в BILLA.

В Обучителния център на BILLA в София се преподават както теоретични познания, така и практични умения, благодарение на симулираната работна среда в магазина. Освен въвеждащи и опреснителни курсове, основна част от допълнителните обучения са свързани с развитието на служителите, преминаващи на ръководни позиции. Усъвършенстването на лидерски умения е водещ приоритет за веригата, тъй като те са основополагащи за сплотяването на екипите, ефективната комуникация и създаването на хармонична работна среда.

BILLA България разполага с общо четири изградени Обучителни центъра в София, Стара Загора, Варна и Плевен, като до момента над 6000 служители са преминали успешно обучения в тях. За постиженията си в областта на развитието на човешките ресурси, компанията e сертифицирана като „Топ работодател“ за България от престижния международен институт Top Employers Institute.

За REWE International AG

От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG управлява не само австрийския си бизнес с търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG, но също и международния ритейл бизнес на REWE Group (Организационно звено Handel International). Чрез марката BILLA компанията е представена в България, Чехия и Словакия; чрез дискаунтъра PENNY – в Чехия, Унгария, Италия и Румъния; чрез IKI – в Литва, и чрез веригата дрогерии BIPA – в Хърватия.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин в София. Тя е представена в 46 града в страната с общо 149 търговски обекта, което я прави веригата с най-голям брой магазини в България. Компанията продължава да развива своята мрежа от супермаркети и да предоставя на клиентите си търсените от тях качествени и свежи месо, хляб, плодове и зеленчуци, деликатеси и всичко необходимо за ежедневното пазаруване на добри цени, отговарящи на индивидуалните възможности на всеки клиент.

За контакт: Боряна Нейкова, мениджър „Корпоративни комуникации“ на BILLA България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *