„Най-желаното дете ме докарва до лудост“ в помощ на родителите

На 21 юли излиза от печат „Най-желаното дете ме докарва до лудост“ (превод от немски: Жанина Драгостинова, 280 стр., цена: 20 лв.), едновременно полезно и разтоварващо четиво за родителите, които се опитват да намерят необходимия баланс в отношенията с децата си.

Да си родител на малко дете, не е лесна работа. Как да отговаряш на желанията му и да не изпълняваш капризите му? Какво да правиш, когато се буди нощем с писък? А когато отказва да се облече? А когато се тръшка по земята или ви хапе, или бяга от вас на улицата? Когато сякаш нарочно прави всичко възможно да ви вгорчи живота? Как да запазите самообладание, как да овладявате гнева си и да научите и детето си да овладява своя? Как изобщо да се справяме с малките чудовища, които толкова обичаме?

На тези въпроси и на много други отговаря „Най-желаното дете ме докарва до лудост“. Авторите не дават рецепти, само ценни съвети и главно обяснения, при това с чудесно чувство за хумор и самоирония. Защото е важно да разбираме правилно причините за детското поведение и да се научим да предвиждаме реакциите на детето си: „В процеса на израстване децата все повече се сблъскват със ситуации на стрес. Изучаването на техниките за регулиране на стреса не означава потискане на чувствата, а изживяването им в приети от обществото рамки. Всъщност ние, родителите, трябва да гледаме на всеки пристъп на гняв на детската площадка, в супермаркета или на масата по време на закуска като на шанс за нашите деца да се самоопознаят като хора и да се развиват успешно. Децата често посягат към базисни изразни средства като удряне, хапане и бутане… Ако искаме реакциите при наличие на гневни импулси да са социално поносими, то ние трябва да ги тренираме.“

Даниеле Граф е бакалавър по бизнес администрация, работи в управлението на берлинска фирма и в свободното си време поглъща всичко написано за отглеждането на деца. Самата тя има две. Даниеле Граф и Катя Зайде се запознават в интернет, сприятеляват се и започват да издават съвместен блог, който добива огромна популярност. Това ги насърчава да напишат книгата „Най-желаното дете ме докарва до лудост“, превърнала се светкавично в международен бестселър!

signature
Директор Маркетинг и PR
alazarova@colibri.bg

Издателство „Колибри“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *