Ресторантьори ще съдят клиента, платил близо 500 лв. за три пържоли

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че ще потърсят отговорност по съдебен път от клиента, който преди дни се оплака, че е трябвало да заплати 490 лв. за три пържоли в ресторант във Варна. В свое съобщение до медиите двете организации заявяват, че мъжът се е питал да урони престижа на ресторанта, търсейки слава. И добавят, че занапред за всеки подобен случай са решени да се обръщат към съда. 

ОЩЕ: КЗП видя проблем в ресторанта с трите пържоли за 500 лева  Междувременно както по-рано писахме от Комисията за защита на потребителите обявиха, че извършват проверка във въпросния ресторант и са открили няколко нарушения. Според комисията ценоразпис за 100 г., какъвто е случая с пържолите, е допустим само за много скъпи екзотични риби и други, които клиентът има възможност да види на живо и които представляват индивидуална оферта към потребителя. „Цената трябва да бъде обявена за точен грамаж“, казаха оттам.

ОЩЕ: „Цяла крава ли изядохме?“: Семейство плати 500 лв. за три пържоли във Варна

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/society/restorantiori-shte-sydjat-klienta-platil-blizo-500-lv-za-tri-pyrjoli-news_2019376.html © Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *