Над 140 ученици преминаха успешно лятна практика в магазините на BILLA

BILLA България отбеляза успешния край на тазгодишната си ученическа програма. Това лято над 140 ученици се възползваха от възможността да работят заедно със свой приятел в магазините на BILLA. Поради засиления интерес към програмата, BILLA разшири обхвата ѝ извън София – в градовете Перник, Благоевград, Пловдив, Стамболийски, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Добрич, Плевен, Велико Търново и Враца.

„BILLA има дългогодишни традиции в подкрепата и развитието на млади и мотивирани хора в техните първи кариерни стъпки. Тази година ние си поставихме за цел да надградим нашата ученическа програма, като направим практиката още по-интересна и приятна. Дадохме възможност на всеки участник да доведе и свой приятел, с когото да работят заедно. Щастливи сме, че немалка част от тях го направиха и обратната връзка беше изключително позитивна. Управителите в търговските ни обекти са впечатлени от енергията и ентусиазма на участниците, а част от тях дори избраха да останат да работят в компанията за постоянно.“ сподели Ивелина Евстатиева, директор Човешки ресурси в BILLA България.

Младежите в София преминаха обучение в специализираната „Школа за експерти“ на веригата, която е единствената по рода си в ритейл сектора в България. Учениците на възраст между 16 и 18 години имаха възможност да работят под менторството на опитни специалисти в бранша, да се запознаят с основните принципи на зареждане и излагане на стока, напътстваха клиентите, пазаруващи на касите за самообслужване и участваха в решаването на различни казуси от сферата на търговията с бързооборотни стоки.

Освен основно заплащане и атрактивен пакет от социални придобивки, по случай успешното преминаване на програмата, участниците получиха и подаръчен ваучер за търговски обект на стойност 500 лв.

Записването за следващата лятна кампания за ученици в магазините на BILLA ще стартира през пролетта на 2024 г.

За REWE International AG

От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG управлява не само австрийския си бизнес с търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG, но също и международния ритейл бизнес на REWE Group (Организационно звено Handel International). Чрез марката BILLA компанията е представена в България, Чехия, Русия, Словакия и Украйна; чрез дискаунтъра PENNY – в Чехия, Унгария, Италия и Румъния; чрез IKI – в Литва, и чрез веригата дрогерии BIPA – в Хърватия.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин в София. Тя е представена в 47 града в страната с общо 150 магазина и продължава да разраства своята мрежа от супермаркети. Компанията е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 5200 служители. BILLA България успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с повече от 40 български фермери, доставящи богато разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци от над 180 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цяла България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *