Виена кани стартъп компании и инвеститори на международен форум

Виена отново става мястото за среща на европейската стартъп общност. Виенският фестивал за стартъпи и инвеститори ViennaUP’24, който е най-големият по рода си в Централна Европа, ще се проведе от 3 до 9 юни 2024 г. И тази година Виенската бизнес агенция (Vienna Business Agency) е подготвила множество сесии, презентации, хакатони, семинари и възможности за установяване на нови контакти.

Големият успех на миналогодишния стартъп фестивал с международна тематика и близо 14 000 участници от 96 държави превърна ViennaUP в едно от най-важните европейски събития в тази област. През 2024 г. фестивалът отново ще се проведе децентрализирано в цяла Виена от 3 до 9 юни. Това означава, че различни събития се провеждат из целия град и предлагат на участниците възможност да разгледат Виена и да опознаят виенската стартъп екосистема. Независимо от сектора и етапа на развитие на бизнеса, всеки стартиращ бизнес ще може да намери подходящи партньори и публика на фестивала. За разлика от конференцията Web Summit в Лисабон, която се провежда от 11 до 14 ноември, ViennaUP си поставя за цел да се отличи с децентрализирания си подход, с т.нар. „бутикова концепция“. По този начин организаторите искат да мотивират участниците да се движат активно из града, вместо да прекарват целия ден в голяма конферентна зала. Повече от 35 партньори от виенската стартъп общност отново ще организират над 50 събития, които ще се занимават с теми като интелигентни градове, творчески индустрии, технологии, науки за живота или производство. Семинари, конференции, дискусии и сесии в кафенетата ще се проведат из цяла Виена в продължение на седем дни.

Конференция, посветена на интелигентния град

Австрийската столица ще бъде домакин и на среща на върха за интелигентния град, по време на която ще бъдат представени устойчиви проекти на общинската администрация на Виена и стратегията за интелигентен климатичен град. Конференцията Smart City Summit 2024 е посветена на това какво можем и трябва да направим сега, за да гарантираме, че градовете остават годни за живеене и за нашите внуци. Като част от диалога, пионери в иновациите от сектора на бизнеса, науката и общинската администрация ще се срещнат и ще обсъдят как да направим градовете по-устойчиви.

Виенските кафенета като споделени работни пространства

Кафенетата са неразделна част от Виена. Те са много повече от просто място за пиене на кафе и за срещи с хора. Тези уютни пространства са отражение на самото виенско общество и са се превърнали в споделени работни пространства. По време на ViennaUP не забравяйте да отделите малко време, за да посетите някое от партньорски кафенета, за да усетите сами атмосферата. Място за срещи на кафе и чаша питие предлага и Централата на фестивала ViennaUP на Карлсплац.

Билети за събитията можете да резервирате на сайта на Виенската бизнес агенция, като някои от тях са безплатни. Програмата на ViennaUP’24 е онлайн ViennaUP 2024 | The Startup Festival  

 

Снимка 1 и 2 © WirtschaftsagenturWien/ PhilippLipiarski

Снимка 3 © WirtschaftsagenturWien / KarinHackl

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *