Наградиха Парк-Хотел „Стара Загора“със Златен приз „Най-добър бизнес хотел“ за 2015 г.

БОБИ ЧОЛАКОВА

 

Парк-Хотел „Стара Загора“ беше отличен с наградата „Златен приз“ за най-добър Бизнес хотел за 2015 година. Призът беше Park-Hotel_Borsa_2016-4-WEB99връчен на управителя на хотела – Стоян Тонев и специалистът маркетинг и реклама, Антония Стойкова, по време на 33-тата Международна туристическа борса „Ваканция/СПА Експо“, която се проведе от 11 до 13 февруари 2016 г. в Интер Експо Център София.„Отличието за Парк-Хотел „Стара Загора“ дойде като резултат от всекидневните ни усилия да предоставяме хотелска услуга на изключително високо ниво, както и на добрата екипна работа. Наградата ни задължава да бъдем още по-креативни и всеотдайни“, каза след награждаването Стоян Тонев.
Park-Hotel_Borsa_2016-3-WEBДННаградите „Златен приз“ на списание „Туризъм и отдих“ бяха връчени за 13-ти пореден път и отличиха над 30 туристически обекти и институции. Основният критерий за присъждане на наградата „Златен приз“ е висока култура на обслужване и професионален мениджмънт – фактори за утвърждаването на България като привлекателна туристическа дестинация, поясни главният редактор на медията и председател на конкурсната комисия Димитър Кирекчиев.
Туристическа борса „Ваканция СПА Експо“ е най-мащабният туристически форум в България, който всяка година представя нови инициативи и бизнес възможности на туроператори, хотелиери и фирми от сектора.Тя беше открита от министъра на туризма Николина Ангелкова, която подчерта, че през 2015 г. за първи път в историята на туризма в България сме прехвърлили психологическата граница от 1 милиард лева като приход от нощувки.
Парк-Хотел „Стара Загора“ участва в изложението заедно с Туристическия информационен център на Община Стара Загора, Регионалния исторически музей и хотел „Форум“. Присъствието на Старозагорски регион в туристическата борса беше изключително силно и определено остави позитивен отпечатък сред хилядите посетители с многобройните атракции, включени в официалната програма на изложението – спектакъл на прабългарската школа Бага-Тур, шествие на казанлъшката Царица Роза`2015Цветелина Иванова, шествие на тракийски и римски персонажи, представени от Регионален исторически музей – Стара Загора. За първи път в изложението участва Държавен куклен театър – Стара Загора, чиито представления на спектакъла „Фолклорна магия“ през трите дни на борсата събраха не само аплодисментите на хилядите посетители, но и донесоха на актьорите много предложения за съвместна работа и ангажименти.
С всяка изминала година участниците в изложението „Ваканция/СПА Експо“ се увеличават и на това издание те бяха близо 400 от 18 държави, от които 90 туроператорски фирми, над 120 хотела, общини и информационни туристически центрове. За първи път в изложението участваха Индонезия, Мароко, Куба, Хърватия и Унгария. Екзотичното присъствие на индонезийски туроператори се оказа сред най-атрактивните по време на борсата не само с автентичните танцови изпълнения, масажни техни и аромати, но и с много добри предложения за почивка и пътешествия. Тази година България заложи на историческия туризъм, рекламирайки най-интересните обекти, свързани с българската история. Край щандовете можеше да се снимате Христо Ботев, със Захари Стоянов и дори с негово величество Цар Симеон Велики.
Министерството на туризма участва в борсата с национален щанд от 150 кв. м, на който бяха представени 25 браншови туристически организации и общини.
Стоян Стратиев, 0889619988
Пресцентър Парк-Хотел „Стара Загора“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *