ВИЕНСКИ БАЛ – 2016

БОБИ ЧОЛАКОВА

Менюто за Виенския бал отново ще бъде приготвено от майстор-готвача от Виена Готфрид Ганстерер. Рецептите са „изровени“ от прашните готварски на стара Виена и осъвременени от него и съпругата му. За да се уверят, че ще направят впечатление на посетителите на Виенския бал, те организират вкъщи вечеря с приятели, за да подложат обновените ястия първо на родната критика. В крайна сметка се спират на тартар от сьомга, гарниран със зелена салата Валериана и гъби, полети с орехово олио като предястие. Основното ястие е задушено телешко с гарнитура от цветни картофи и тиква, като за да се запази автентичния вкус на рецептата, месото ще бъде доставено от Австрия. Също от там ще дойдат и няколко вида сирена за мезе към австрийското вино. Десертът е необичаен и много изискан – виенски крем с маково семе и кайсиево желе.
Подаръкът за дамите от Община Виена също е свързан със символите на Австрия, и по-точно с цветовете на нейното знаме – красива гривна в бяло и червено.
Останалите изненади се крият в благотворителната томбола на вечерта, съдържаща 30 награди. С какъв спомен са си тръгнали спечелилите, ще Ви разкажем след бала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *