Два нови хотела отварят врати в София

БОБИ ЧОЛАКОВА

Orbis Hotel Group разширява мрежата си в България, като открива два нови хотела в столицата – един Novotel и един ibis

Два нови хотела от категория 4 и 3 звезди ще отворят врати в София през 2017 г. Днес хотелската група Orbis Hotel Group съобщи, че ще разшири мрежата си в българската столица с откриването на два хотела – един Novotel и един ibis. Новината идва само година след като Orbis придоби контрол върху всички хотелски брандове в портфолиото на AccorHotels в Централна и Източна Европа и стана най-голямата мрежа от хотели в региона с над 100 хотела, включително два в България (Novotel Sofia и ibis Sofia Airport).

„България е многообещаващ пазар с голям потенциал за хотели от международни брандове и е важен елемент от нашата стратегия за развитие. Ние имаме ясни амбиции – да развиваме мрежата си от хотели и да станем лидери на българския пазар“, коментира Жил Клавие, президент и главен изпълнителен директор на Orbis Hotel Group.

Novotel Sofia Centre и ibis Sofia Centre ще отворят като комбиниран хотел с общо 250 нови стаи на едно и също място в центъра на София, но с отделни входове и рецепции. Двата хотела са собственост на българското „Маркан Холдинг“ АД чрез „Ем Ейч Кю Комбо“ ЕАД. Хотелите ще бъдат управлявани от Orbis Hotel Group, съгласно сключен договор за управление. 909Откриването на двата нови хотела е планирано за четвъртото тримесечие на 2017 г.

Novotel Sofia Centre ще бъде 4-звезден и ще предлага на гостите си 150 стаи, бар, ресторант, фитнес център, паркинг, както и просторни зали, отговарящи на най-новите технологични изисквания за перфектно провеждане на бизнес и лични събития от различен мащаб.

ibis Sofia Centre ще бъде 3-звезден и ще разполага със 100 стаи, зони за закуска, заседателни зали и голям паркинг.

За Orbis Hotel Group
Orbis Hotel Group е най-голямата мрежа от хотели в Полша и Централна и Източна Европа. Orbis се състои от повече от 100 хотела и е ексклузивен лицензодател на всички марки на AccorHotels в 16 страни – Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения. Мрежата разполага с почти 19 000 стаи за настаняване. Хотелите са под марките Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles и ibis budget. Признати в целия свят, тези брандове осигуряват качество на услугите в различните категории – от луксозни 5-звездни до бюджетни хотели 1 звезда.

Orbis S.A. е листвана на Варшавската фондова борса (ISIN code: PLORBIS00014).

Зa AccorHotels
Групата AccorHotels е обединена от споделена страст към хотелиерството и обещание към всеки: Feel Welcome.
AccorHotels е водещият хотелски оператор в света, който предлага на клиентите, партньорите и служителите си:
– опит и компетентност като хотелски оператор и франчайзър (HotelServices) и собственик на хотели и инвеститор (HotelInvest);
– голямо портфолио от международно признати марки – луксозни обекти (Sofitel, Pullman, MGallery, Grand Mercure, The Sebel), среден сегмент (Novotel, Suite Novotel, Mercure, Mama Shelter, Adagio), икономични (ibis, ibis Styles, ibis budget, adagio access и hotelF1);
– силно позициониране на пазара и програма за лоялни клиенти Le Club AccorHotels;
– почти половин век ангажираност и корпоративна социална отговорност с програмата PLANET 21.
Над 180 000 служители в 3800 AccorHotels обекта се грижат за хиляди гости всеки ден в 92 страни.

Accor SA е листван на фондовата борса Euronext Paris (ISIN code: FR0000120404) и се търгува в САЩ на OTC пазара (Code: ACRFY).
За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc.

Описание на снимките:
Снимка 1 (от ляво надясно):
Франк Реул, генерален мениджър на Orbis Hotel Group за Румъния, България и Македония; Винсент Дюжарден, генерален мениджър на Novotel София; Жил Клавие, президент и главен изпълнителен директор на Orbis Hotel Group; Валентин Каназирев, председател на Съвета на директорите на „Маркан Холдинг“ АД
Снимка 2
(от ляво надясно: Франк Реул, генерален мениджър на Orbis Hotel Group за Румъния, България и Македония; Борислав Спасов, изпълнителен директор на „Ем Ейч Кю Комбо“ ЕАД; Даяна Каназирева, член на Съвета на директорите на „Ем Ейч Кю Комбо“ ЕАД; Винсент Дюжарден, генерален мениджър на Novotel София; Жил Клавие, президент и главен изпълнителен директор на Orbis Hotel Group; Николай Йовев, член на Съвета на директоритена „Маркан Холдинг“ АД; Валентин Каназирев, председател на Съвета на директорите „Маркан Холдинг“ АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *