Зонта Клуб „Света София“ връчва стипендия на млад дизайнер от Balkan Fashion Week

БОБИ ЧОЛАКОВА
Модната индустрия ще дефилира в  София от 12 до 15 май 
Награда – парична стипендия на млад дизайнер, участник в “Балканска седмица на модата 2016”, ще бъде връчена от Зонта клуб “Света София”, част от Зонта Интернешънъл, по време на най-голямото модно събитие на Балканите. То ще се проведе от 12 до 15 май в София. 
Стипендията е част от социалната инициатива на Balkan Fashion Week, обявена  още в първия етап на подготовката на модния форум – подпомагане на млади дизайнери от Националната художествена академия. Като  дамска организацията, насочена в подкрепа на жените и повишаване на статуса им в съвременния свят,  Зонта Интернешънъл ще възнагради със стипендията младо момиче, отговарящо на основните ценности, които всяка “зонтианка” носи в себе си – интелект, доброта, достойнство, борбеност и кураж. Подборът за стипендията ще бъде направен, чрез иноватовна онлайн платформа за автоматизирано видео интервюиране – Video Recruit, която дава възможност за ефективно, равностойно и прозрачно кандидатстване на младите дизайнери.
В трескавата подготовка за събитието активно се включиха и 
водещите на Модната седмица –  актьорът Николай Сотиров и  топмоделът-мениджър на първата частна модна агенция у нас „High Level“ Христина Маркова.
Модната седмица ще представи дизайнерските постижения на творци от Балканите и на представители от фешън индустрията.
Четирите природни стихии – вода, въздух, огън и земя, ще господстват в дните на грандиозното събитие.
    Инициаторите на проекта са Елена Алексиева и Мария Колева. Елена – художествен ръководител на форума, е дизайнер с дългогодишен опит в менажирането на модни брандове и събития. Носител на много модни награди, участвала със собствена колекция в дефиле на Budapest Fashion Week 2015. Мария Колева – организационен ръководител на проекта, юрист с дългогодишен опит в мениджърството и ръководене на екип, както и в организацията на различни събития, преговори и изготвяне на стратегии за развитие. 

Снимка  Balkan Fashion Week

ПАТРИЦИЯ КИРИЛОВА 
VIP COMMUNICATION PR – General manager

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *