Лидерът на столичните социалисти призова за незабавно разпускане на парламента

Лидерът на БСПСофия, Калоян Паргов призова за незабавно разпускане на парламента и предсрочни избори. това стана на събрание на най-голямата организация на БСП, която се очаква да го преизбере на поста за нов 4-годишен мандат.

Паргов заяви, че сегашното дясно правителство „със статистически хитрини и счетоводни упражнения“ отчита намаляване на безработицата, но реалността е друга – 30 хил. фалирали фирми от дребния бизнес от началото на годината, увеличен външен дълг и междуфирмена задлъжнялост, липса на визия и национална отговорност за бъдещето на страната и нацията, които крият опасност от разпад на България.

Ето защо няма друга по-важна и по-непосредствена политическа задача от предсрочното, дори незабавното
прекратяване на мандата на сегашния парламент и сегашното правителство и радикално преобръщане на посоката, в която се движи страната, тъй като досегашната я обрич на гибел, каза Паргов.

Според него това налага час по-скоро БСП да се заяви не само като опозиционна сила, но и като управленска алтернатива на сегашното управление. Час по-скоро да напуснем полето на безсмислените вътрешнопартийни идеологически дебати и да се хванем за изготвянето на конкретни управленски мерки и идеи за национално спасение, призова той.

Паргов анализира електоралната подкрепа за левицата на изборите през последните три години. „На изборите през 2013 г. средната възраст на гласувалите за БСП в столицата падна с 21 години. На изборите през 2014 г. тази възраст се покачи с 31 години. А на местните избори в края на миналата година средната възраст на гласувалите за БСП надхвърли средната възраст и на членския състав“, пресметна той и допълни, че 42% от столичните социалисти са на възраст над 70 години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *