Tefal навърши 60 години!

Иновативен дух, непрестанна изследователска и развойна дейност и постоянен поглед към бъдещите потребителски нужди са в основата на успеха на легендарния бранд

 

2016 е годината, в която Tefal празнува своя 60-ти рожден ден! От самото й създаване до днес френската марка не спира да се развива и през годините успява да се утвърди като световен лидер в производството на малки домакински уреди и съдове за готвене. Този успех се дължи на непрекъснатия стремеж към иновации, с който Tefal вдъхновява хората, внасяйки лекота и удобство в домовете им. Мисията на Tefal е да се вслушва в нуждите на потребителите, да предвижда промените в начина им на живот и да предлага най-подходящите домакински решения за всеки момент от деня.

Затова историята на Tefal е история на идеите, които променят нашия живот вече 60 години!

 

ИСТОРИЯ НА УСПЕХА

Иновациите са неразделна част от философията на Tefal още от самото създаване на марката. След патентоването на „тигана с незалепващо покритие“ през 1954 г. френският инженер Марк Грегоар създава компанията Tefal (от „Тетрафлуор“ и „Алуминий“). През 1956 г. той отваря първата си фабрика в покрайнините на Париж, която почти веднага започва да произвежда по 100 тигана на ден. Благодарение на новаторската му идея да нанесе PTFE покритие върху алуминиев диск чрез третиране със солна киселина е създаден първият тиган с незалепващо покритие. Този тиган променя ежедневието на милиони семейства по целия свят и превръща готвенето в лесно и приятно изживяване. Още тогава Tefal се налага като световен лидер за иновации в дома и в кухнята и не спира да го доказва и до днес.

 

На Tefal се доверяват много легендарни личности през годините, тъй като иновациите, които марката създава изпреварват очакванията на хората, налагат тенденции и са новаторски за времето си. През 1961 г. снимката на Джаки Кенеди, която излиза от магазин в Ню Йорк и държи в ръката си тиган Tefal, се превръща в световна сензация. 1986 г. бележи представянето на уникалната ютия Supergliss с плоча, изработена от Durilium – нов вид покритие, което предотвратява надраскването и полепването на власинки. Тенджерата под налягане, превърнала се в неизменна част от домакинството, както и иновативният уред за здравословно готвене Tefal ActiFry, за който легендарната водеща Опра Уинфри споделя през 2013 г. в Twitter, че е променил живота й, също са част от революционните нововъведения на Tefal. Всички те са улеснили живота на милиони домакинства по целия свят.

 

 

БЪДЕЩЕТО ЗАПОЧВА СЕГА С TEFAL!

Развитието на технологиите и все по-високите очаквания на потребителите дават поглед към някои вълнуващи предизвикателства – „свързаната“ кухня и използването на все по-интелигентни уреди, трендът за по-осъзнато здравословно хранене, създаването на по-съвършени домашни роботи. След интелигентните тигани и тенджери под наляне и умните мултикукъри съвсем скоро Tefal ще има възможност да представи „свързани” продукти в почти всички категории, които ще могат да се управляват дистанционно от смартфон. Инвестира се ежедневно и в разработването на роботизирани уреди, на които да се прехвърлят домашните задължения, като според анализаторите от GrandView Research се очаква до 2020 г. да бъдат продадени над 18 млн. робота. И това не е всичко! Най-вероятно в следващите 30 години ще можем да контролираме повечето уреди само със сетивата си и чрез силата на мисълта си! Всичко това са тенденции, които Tefal съблюдава ежедневно и благодарение на които обещава революционни изненади.

 

ИЗПЪЛНЕНИ С ЕМОЦИИ #TEFAL60ГОДИНИ

„За да благодарим на всички потребители за доверието и за да продължаваме да създаваме заедно споделени спомени, ние от Tefal сме подготвили много изненади през тази година – атрактивни промоционални оферти, онлайн игри, кулинарни срещи и събития, както и още безброй гарантирани приятни моменти. Каним всички потребители, приятели и партньори на Tefal да бъдат с нас през тази вълнуваща година! Заедно с всички Вас и с помощта на чаровните водещи Лора и Стоян от предаването „Бон Апети“, ще превръщаме всяка идея в кулинарен шедьовър.“, развълнувано споделя Ивo Грозданов, управляващ директор за югоизточна Европа на Groupe SEB.

 

 

За Tefal

С представителства в 120 страни, Tefal е световен лидер в производството и доставката на съдове с незалепващо покритие, домакински уреди и персонални везни. Tefal е част от Groupe SEB – френска компания с водеща позиция в сегмента на „малките домакински уреди“, реализирайки годишни продажби от близо 200 милиона продукта и с 25 000 служители по целия свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *