Хитове от интернет

30 000 души чакат на опашка за „гол” ресторант в Лондон

Лондон отвори първия си „гол” ресторант за лятото. През първата седмица са били записани за изчакваща резервация над 5000 души, но това е нищо в сравнение с цифрата сега – повече от 30 000 са се записали в листата на чакащите за място.

Те ще трябва да се настроят за дълго чакане, тъй като капацитетът на ресторанта е 42 седящи места, писа metro.co.uk.
Идеята на ресторанта е да накара хората да се върнат обратно към природата, далеч от индустриализираните тенденции и модни влечения, демонстрирани в ресторантите.

В заведението също така няма да можете да използвате мобилен телефон, няма и други екстри на цивилизацията – електрически крушки например. Гостите могат да се насладят на прекрасна кухня и да „преживеят една нощ без всичко излишно – храна без химикали и оцветители, без електричество, без телефони и дори без дрехи, ако пожелаят”, казват собствениците на заведението. Неговото име е The Bunyadi, като „буняди” е хинду термин за „естествено”.

Ресторантът има отделни секции за голи и облечени, както и съблекалня за първите. Заведението е измислено от компанията Lollipop, позната с друг временен бар в стилистиката на популярния сериал Breaking Bad.

„Идеята е да изживеете истинско освобождаване – описва концепцията на голия ресторант основателят на компанията Себ Лиял. – Работихме здраво по дизайна на пространството, в което всеки обект, с който клиентите имат досег, е гол. Използването на естествен бамбук и свещи ни позволи да направим ресторанта дискретен, като едновременно с това запазихме характера му“.

Един от потенциалните посетители пък написа в коментар под статия за ресторанта: „Надявам се да не сервират гореща супа…“
(От metro.co.uk)

Новозеландка върна книга в библиотека след 68 години

Новозеландка решила да върне книга в библиотеката 68 години, след като я взела. Става дума за очевидно интригуващата книга „Митове и легенди за страната на маорите”, която жената взела през 1948 г. Тогава в библиотеката имало общо три копия от нея, но от ръководството така и не са се поинтересували за съдбата на ценното копие.

„Жената е взела книгата като дете и в продължение на години имала намерението да я върне”, разказали служителите, които работят сега там.

Читателката им споделила, че е чела книгата няколко пъти в продължение на десетилетията и всеки път изпитвала голямо удоволствие. Заради това и библиотекарите били доволни, че книгата е „била в добри ръце“ през тези години.
Според правилата на Нова Зеландия читателката не дължи никаква глоба, защото, когато е взела книгата, е била дете. Ако беше възрастна, сега щеше да дължи 17 000 долара глоба.
(От bgnes.com)

Намериха подвижни тоалетни от Студената война

Местните власти в американското градче Боузман, щата Монтана, са намерили стари подвижни тоалетни комплекти, произведени за спешни случаи по време на Студената война. Те са били разпращани из Щатите от военното министерство през 60-те години на миналия век, когато САЩ са се страхували от ядрена война със СССР.

Комплектите включват десет рола тоалетна хартия, на които пише да се използват умерено, за да има за по-дълго време. Освен това има санитарен барабан, който се превръща в химическа тоалетна. Има подробни инструкции за употреба и съхранение на отпадъците. В описанието например се казва, че категорично е забранено да се вадят напълнените вече торби от барабаните на контейнерите.

Комплектите са били измислени като оборудване на подземни и други временни убежища, които са щели да бъдат обитавани по време на евентуална ядрена атака.
След като местните власти решили, че находката в забравения им склад не им е необходима, са се обърнали към военното министерство, но оттам са отказали да си приберат тоалетните обратно. Федералната агенция по спешни ситуации също е отказала да вземе комплектите.

Част от тях ще бъдат дарени на музеи, а другите ще се продадат на търг, ако въобще някой прояви интерес. Все още няма окончателно решение какво ще се случи с тях, ако никой не пожелае да ги вземе.
(От Bozeman Daily Chronicle)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *