Visa Europe стартира в България рекламна кампания за Олимпийските игри

  • БОБИ ЧОЛАКОВА
  • Вълнуващият рекламен видеоклип прави асоциация с имиджа на Visa като туптящото сърце на разплащанията в света и празнува партньорството на платежната система с Олимпийските игри и през 2016 г.

Visa Europe започва излъчване в България на рекламната кампания „Сърце на олимпиец“, чиято цел е да отрази духа на предстоящите Олимпийските игри и да подсили емоциите в навечерието на най-голямото спортно събитие в света.

 

Клипът е режисиран от световно известния и отличен с редица награди режисьор и сценарист Хуан Кабрал. В него се пресъздава адреналина и енергията, които движат подготовката на един спортист за игрите, предизвикателствата пред него, славните финални моменти на състезанието. Реалистичното туптящо сърце, което се появява между кадрите, въплъщава ентусиазма на спортиста при подготовката за игрите и прави асоциация с имиджа на Visa като туптящото сърце на разплащанията в света.

 

Освен сцените, заснети на Олимпийския стадион в Барселона, кадрите с пулсиращото сърце са снимани в продължение на 3 дни в студио във Великобритания чрез използване на симулатор. За тези сцени е използван международно сертифициран инструмент за медицинско обучение, който сърдечни хирурзи използват при обучение на студенти за диагностициране на заболявания на сърцето. Този инструмент позволява сканиране на дейността на човешкия орган, като произвежда реални компютърно генерирани изображения на сърдечния ритъм.

 

Фирмата производител е разработвала медицинския уред в продължение на 8 години, за да постигне възможно най-детайлните компютърно генерирани изображения на сърцето. Художниците, които са работили по рекламната кампания на Visa, също са взели участие в работата с медицинската апаратура и са приложили натрупания опит в графичното оформление на сцени от клипа. Симулаторът на сърдечна дейност се базира на анатомията на този орган, а с творческа и естетическа цел е създадена анимация, която да пресъздаде възможно най-драматично туптящия ритъм. Режисьорът е проучил огромен масив от изображения и позиции на сърцето, а изображенията са анимирани по начин, който напълно повтаря движението на сърцето в човешкото тяло.

 

Предишна творба на режисьора на клипа, Хуан Кабрал, е избрана за най-добрата реклама за последните 10 години и е носител на Голямата награда в категория „Телевизия“ на рекламния фестивал в Кан.

 

„Партньорството на Visa с олимпийското движение, националните олимпийски комитети и индивидуални спортисти от 1986 г. насам има принос към успеха на Олимпийските игри. Visa е туптящото сърце на разплащанията – нашата система никога не спира и работи, когато и където това е необходимо. Точно като олимпийците, които ще се състезават в Игрите това лято, Visa винаги се представя на отлично ниво. С този рекламен клип отпразнуваме това взаимодействие“, споделят от централния маркетинг отдел на Visa Eвропа.

 

Рекламният клип „Сърце на олимпиец“ на Visa Europe може да бъде видян на https://www.youtube.com/watch?v=A5zFYqQWX54&feature=youtu.be

 

За Visa Европа

Visa Европа е компания за технологични разплащания, собственост и функционираща чрез своите банки-членове и други доставчици на услуги за разплащания от 38 държави.

Visa Европа е в сърцето на екосистемата от разплащания, като осигурява услугите и инфраструктурата, която позволява на милиони европейски потребители, предприятия и правителства да осъществяват електронни разплащания. Нейните банки членове са отговорни за издаването на карти, партньорствата с търговци и определянето на търговски и потребителски такси. Visa Европа е и компанията, която обработва най-много трансакции в Европа – повече от 18 млрд. трансакции на годишна база.

Към момента има над 500 милиона карти Visa в Европа, като 1 на всеки 6 евро, изхарчено на континента, е с карта Visa. Общият потребителски разход с карти Visa надхвърля 2 трлн. евро на годишна база, а средствата, похарчени в точката на продажба достигат 1,5 трлн. евро.

Visa Европа е независима компания, която притежава изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Visa Европа работи в партньорство с Visa Inc., за да гарантират разплащания с карти Visa в повече от 200 държави и територии.

За повече информация: www.visaeurope.com и @VisaEuropeNews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *