Да поговорим за храна и вино на WiFo 2016

БОБИ ЧОЛАКОВА

 

На 18 юни 2016, събота, в сградата на Sopharma Business Towers в София, ще се проведе единствения по рода си у нас форум за вино и храна WiFo.

 

Светът днес ни дава възможност да се наслаждаваме на огромно богатство от разнообразни храни, вина и бири. Но колко от тях в действителност имат гарантирано качество и са произведени в традицията на българското занаятчийско майсторство?

 

Ако чистите храни и напитки, произведени в духа на българската традиция, будят любопитството Ви – или са философията, която изповядвате … Вие вече сте част от WiFo!

 

WiFo има за цел да срещне на едно място хора, които имат задълбочени познания и страст към виното (Wi/ne) и храната (Fo/od). Техните вдъхновяващи истории ще бъдат представени пред широка публика.

 

WiFo 2016 е посветено на занаятчийските храни, на крафт бирите, на микро винарството – на онези продукти, които задават високите стандарти за качество, вкус и природосъобразно производство.

 

Десислава Димитрова, координатор на Slow Food в България и един от лекторите на WiFo 2016, споделя, че занаятчийските храни и напитки „са хапка мъдрост, достигнала до нас от предците ни. Те разказват истории, носят вкуса на мястото, от където произхождат.“

 

WiFo 2016 е разделено на две основни части: 10 тематични презентации в зала и базар-изложение на фермерски продукти, вино и крафт бири.

 

Поканени са лектори с лично отношение и страст по избраната тема, хора, които да разкажат вдъхновяващи истории – искрени и предизвикващи размисъл и дискусии.

Освен по теми като антииндустриалните храни, крафт бирите, занаятчийския сладолед и българския черен хайвер, ще се говори и за фотографията на храна, езика на виното, ресторантите за „бавно хранене” и старите сортове растения.

 

В базара-изложение на фермерски продукти участват малки производители на чисти занаятчийски храни, за чиято преработка са използвани специфични знания и умения. Някои от тези продукти са част от съкровищницата на българските вкусове, описана и пазена от Slow Food.

 

Предвидени са дегустации и продажба на вино от винопроизводителите, обединени в Асоциацията на независимите лозаро-винари, както и на разнообразни крафт бири – български и вносни.

 

Очакват ви и някои изненади, както и много вкусни моменти и настроение!

 

Организатори на WiFo са Гурме Пъблишинг,  чиито екип е лидер в областта на българската винена и кулинарна журналистика повече от 15 години, и Десислава Бошнакова, модератор на WiFo – човек с вдъхновяващ опит в света на ПР-а и организатор на ТЕД за България. Като съорганизатор във винената част на събитието е Асоциацията на независимите лозаро-винари.

 

WiFo ще се проведе на 18 юни 2016, събота, в Sopharma Business Towers. Начален час на лекциите: 10:30.

 

Достъпът до базара-изложение на фермерски храни е свободен.

 

Цената за участие в конферентната част е 30 лева. За отстъпки и други подробности моля вижте на http://www.vintageclub.bg/ или в сайта на изложението: http://wifo.bg/.

 

 

 

Условия за участие като спонсор или партньор може да получите от

Милена Мардова

Мениджър Реклама и ПР

milena.mardova@divino.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *