Любими български изпълнители пяха в подкрепа на Паметника на връх Шипка

БОБИ ЧОЛАКОВА

09988Грандиозният концерт в зала „Арена Армеец“ бе кулминацията на инициативата „Ние обичаме България“ на BILLA

 

Грандиозният благотворителен концерт „Звезди пеят за България“ събра на една сцена едни от любимите български изпълнители. Сигнал, D2, 9088Веселин Маринов, Тони Димитрова, Поли Генова, LaTiDa и Бон-Бон, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Мариана Попова, Преслава Пейчева, Веси Бонева и VS Dance се обединиха и дадоха „гласа“ си безвъзмездно, за да помогнат за възстановяването на един от най-обичаните български символи – Паметника на свободата на връх Шипка. Събитието събра над 8000 зрители.

 

Концертът бе част от дългосрочната национална кампания „Ние обичаме България“ на BILLA България в подкрепа на 100-те национални туристически обекта.

 

Спектакълът в подкрепа на Паметника на връх Шипка беше открит с емоционален рецитал на стихотворението „Опълченците на Шипка“. С интересни факти за Паметника, в събитието се включи и Стефка Кьосева – внучка на строителя на съоръжението Пеньо Атанасов. Акцент в програмата беше и Поли Генова, която представи за първи път на най-голямата българска сцена своя хит „If love was a crime“, който достигна до 4-то място в престижния конкурс Евровизия. Общото музикално изпълнение на вечната песен „Хубава си, моя горо“ развълнува до сълзи публиката и постави зрелищен финал на благотворителния спектакъл.

 

„За мен и целия екип на BILLA България е изключително важно да насочим усилията и инвестициите си не само в нови бизнес проекти, а и в каузи и инициативи, които ще останат след нас и ще вдъхновят младите българи. Именно затова стартирахме кампанията „Ние обичаме България“ и сме сигурни, че с всяка следваща година тя ще е все по-успешна. Благодаря на всички звездни посланици, на всички наши партньори и на всички българи, които подкрепиха каузата и дойдоха на концерта. За нас това е истински успех!“, BojkoДННзаяви Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

 

Водещи на благотворителния концерт „Звезди пеят за България“ бяха актьорът Александър Кадиев и телевизионната журналистка Десислава Стоянова, които, както всички изпълнители, подкрепиха инициативата безвъзмездно. Сред специалните гости на събитието бяха зам.-министърът на туризма г-жа Ирина Георгиева, зам.-министър на културата г-жа Бони Петрунова, омбудсманът на Република България г-жа Мая Манолова, зам.-кметът на София г-н Дончо Барбалов, представители на властта, представители на REWE Group, посланици, бизнесмени и медии.

 

Всички средства, събрани от продажбата на билети от концерта „Звезди пеят за България“, ще бъдат дарени за реставрацията на Паметника на свободата на връх Шипка. BILLA ще дари и допълнителна сума, за да подкрепи инициативата.

 

Кампанията „Ние обичаме България“ ще се провежда всяка година за период от 100 дни и е подкрепена от Министерство на културата, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните, Министерство на младежта и спорта и Столична община. Всяка година инициативата ще подкрепя различни обекти, които имат нужда от неотложна поддръжка и защита. Основен медиен партньор на концерта е bTV Media Group.

 

Всички желаещи могат да подкрепят кампанията „Ние обичаме България“ и каузата, като преведат средства по сметката на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“:

 

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

клон Казанлък

бул. „Розова долина“ № 4

НПМ „Шипка-Бузлуджа“

BG25UNCR96603184097010

UNCRBGSF

 

 

REWE International AG оперира с близо 2500 магазина в Австрия чрез търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG. Тя е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с хранителни и козметични продукти и е един от най-големите работодатели в страната, осигурявайки работа на над 41 000 души. Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В Австрия REWE International AG притежава широка гама от добре познати собствени марки, като например Ja! Natürlich, clever, Wunderlinge, Da komm ich her!, VegaVita, Chef Menü, Wegenstein и MY. Компанията оперира и в сферата на туризма чревз BILLA Reisen, JAHN REISEN и Transair (MEKRUR IHr Urlaub, PENNYreisen and BILLA-Vorteilsreisen).

 

От своята централа във Винер Нойдорф, REWE International AG не само управлява своя бизнес в Австрия, но също така чрез марката BILLA, REWE Group управлява супермаркет бизнеса си в 7 държави от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна. В Австрия и в други страни REWE International AG е назначила над 75 500 души в около 3600 магазина. През 2015 г. генерираният оборот на компанията възлиза на 12,54 млрд. евро.

 

BILLA България  е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите 100 български компании“, BILLA България е сред първите 30. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

 

На Европейските бизнес награди компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“.

 

Веригата е представена в 35 града в страната със 103 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

 

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja!Natuеrlich.

 

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

 

За повече информация за BILLA България, моля, свържете се с M3 Communications Group,  press@m3bg.com.

 

За повече информация за REWE International AG, моля, свържете се с Ines Schurin, Group spokesperson and Head of Public Relations REWE International AG, Industriezentrum NÖ-Süd, Straße 3, Objekt 16, A-2355 Wiener Neudorf , Email: i.schurin@rewe-group.at

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *