Столичното метро с номинация за лукс строителство

БОБИ ЧОЛАКОВА

Десетки общини в надпревара за Строителните Оскари

Мащабните строителни дейности в София, в които са привлечени 35 строителни компании за т.г., отредиха заслужена номинация на Столичната община за предстоящите Строителни Оскари. Петата годишна церемония LUXURY Property AWARDS 2015 е на 19 ноември в столичен хотел. Луксозните новооткрити метростанции в София също допринесоха за номинацията, а градът влезе и в Топ 30 на най-бързо развиващите се градове в света.

Община Мирково, която е в Топ 6 по усвояване на средства по програма за развитие на селските райони, е сред номинираните общини от годишната церемония LUXURY Property AWARDS 2015 за успешно развитие на строителството у нас. За период 2007 – 2013 г. са усвоени 27 милиона лв., като по мярка 321 са усвоени 100% от средствата, които й се полагат.

През 2011 г. общината получи специална награда в категорията „Най-прозрачна общинска администрация”. През 2012 г., от 264 общини в България, община Мирково бе класирана на 21 място по финансова стабилност, а през 2013 г. в конкурса „Кмет на годината”, в категорията „Благоустрояване на градска среда” е в челната тройка. През 2015 г. общината получи грамота от АБГР в категория „Успешно управление – малка община“.

Балканските страни Македония, Сърбия, Гърция, Турция и други за втори път ще бъдат включени в номинациите за годишните награди. Специалисти и журналисти започнаха да номинират най-добрите фирми в луксозното строителство, архитектурата и дизайна.

Конкурсът, организиран за пета поредна година от агенция ВИП Комюникейшън. Организаторите са инициатори и реализатори на луксозните строителни изложения VIP Property, които предизвикаха и международен интерес. Партньори на събитието са Камарата на архитектите в България, Българска предприемаческа камара, Националната строителна федерация и Международната академия на архитектурата.

Над 30 печатни и електронни медии отразяват събитието, което журналистите определиха като българските строителни Оскари.

Ще бъдат връчени призове в следните категории: Цялостен принос в луксозното строителство и архитектура, Луксозно жилищно строителство, Луксозно обществено строителство, Луксозен морски, планински и градски комплекс, Луксозен СПА Комплекс, Идеен проект, Пространствен дизайн за интериор и екстериор, Мебелен дизайн, Реновирано Строителство, Локация на годината и други. Две нови категории са включени в номинациите – награди за брокери и агенции на недвижими имоти, както персонални призове за архитекти, строители и инвеститори, съобщиха организаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *