AOC пуска два 24-инчови геймърски монитора с QHD резолюция

AGON AG241QG и AGON AG241QX притежават ултра бърз TN панел с време за реакция 1 ms и резолюция от  2560 x 1440 пиксела

 

 

AOC, една от водещите глобални марки на пазара на дисплеи, представи първите 24-инчови геймърски монитори с QHD резолюция от своята премиум серия AGON. Моделът AG241QG предлага 165 Hz, NVIDIA G-Sync технология и NVIDIA ULMB, а AG241QX се различава със своите 144 Hz честота на опресняване и Adaptive-Sync технология. В допълнение на времето за реакция от 1 ms, тези възможности позволяват и на двата монитора да се състезават във всички игри без насичане, накъсване на изображението и замазване на движещите се обекти. Така двата модела се насочват към ентусиастите и геймърите-състезатели като изпълняват техните изисквания да бъдат на върха на човешките възможности.

Разнообразни комфортни функции допринасят за премиум усещането, което дават мониторите AGON. Благодарение на AOC Ergo Dial стойката на AG241QG и AG241QX, потребителите могат да настройват височината на екрана според индивидуалните си нужди, за да бъдат максимално енергични по време на продължителни игрови сесии. Към тези функции спадат настройката на височината, комбинирана със скала, която да осигури лесно запаметяване на най-удачната настройка, както и възможности за завъртане и накланяне.

 

Комфортът на очите е също толкова важен за победа над конкурентите. Затова технологията Flicker-free на AOC, която присъства и при AG241QG, и при AG241QX, намалява трептенето, за да елиминира дискомфорта и умората на очите. Моделът с Adaptive-Sync отива дори по-далеч в това отношение, предлагайки режим Low Blue Light, който намалява агресивната синя светлина с къси дължини на вълната, без да жертва качеството на цветовете.

AG271_s2_h

Допълнителните специализирани геймърски възможности на AG241QX са AOC Low Input Lag (малко входно закъснение на сигнала), AOC Shadow Control (контрол на сенките) и AOC Game Mode Presets (геймърски режими) върху специалния блок с бутони. Малкото закъснение на сигнала гарантира, че командите на геймърите се изпълняват без закъснение, а AOC Shadow Control бързо настройва контраста за по-добра видимост в областите на фокус, без да влошава качеството на останалите области от изображението. Бутоните за настройка са перфектни за удобно превключване между различни режими на изображението. Запазването на конфигурации и моменталното им активиране при нужда никога не са били по-лесни.

AOC AGON AG241QX ще бъде наличен през август на препоръчителна крайна цена от 899 лв. с ДДС, а AOC AGON AG241QG – през септември на цена от 1199 лв. с ДДС.

 

Повече подробности за AOC AGON AG241QG: http://aoc-europe.com/en/products/ag241qx

Повече подробности за AOC AGON AG241QX: http://aoc-europe.com/en/products/ag241qg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *