Зеленчукова фритата

Продукти:

1 чаша розички от броколи, варени на пара, накъсани на ситно
1 червена чушка,без семките, нарязана на жулиени
1 средна глава лук, обелена и накълцана на ситно
2 с.л.масло
2 с.л.зехтин
6 яйца
1/3 чаена чаша течна сметана
1 ч.л.фино настъргана кора от лимон
щипка сух риган
щипка сух розмарин

морска сол и черен пипер
1 ч.чаша настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

В малка тавичка с незалепващо покритие задушете чушката и лука в 1 с.л.масло и 1 с.л.зехтин. Извадете зеленчуците с решетъчна лъжица.
Разбийте яйцата с подправките и сметаната, останалото разтопено масло и зехтина.
Покрийте съда и задушете на среден огън още 5 минути. Поръсете със сирене и поставете под скарата във фурната за няколко минути докато фритатата бухне и покафенее.
Нарежете на триъгълници и сервирайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *