Една от най-модерните болници на Балканите с номинация от Медицинските Оскари

БОБИ ЧОЛАКОВА
Една от най-модерните болници на Балканите   – Уни Хоспитал, влиза в надпреварата за Медицинските Оскари. Изградена  на 23 хил. кв.м., с 8-етажна основна сграда и 3-етажно крило, в което е разположен Центърът за комплексно онкологично обслужване –  тя е най-модерната българска болница, изградена с български капитал.
Националните медицински награди ще отличат постиженията на светилата в родната медицина на 12 октомври в хотел Рамада – София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
Лечебното заведение разполага с отлична материална база, високотехнологична апаратура, квалифицирани кадри.
„Уни Хоспитал“ има 19 клиники и отделения, и 8 диагностични структури. Функционално свързаните звена в лечебното заведение осигуряват навременна и висококвалифицирана помощ – от спешното отделение през бързата и модерна диагностика до компетентното и високотехнологично лечение с най-новите световни методи. Апаратурата в лечебното заведение е от последно поколение и позволява да се осъществява комплексен подход при лечението на болните и чрез мултидисциплинарни екипи.
В „Уни Хоспитал“ работят двата най-модерни в България и Югоизточна Европа мултимодални линейни ускорителя – последно поколение TrueBeam, единият от които с приставка Edge и с програма Calypso.
Хирургичният комплекс е оборудван с първата за България и Югоизточна Европа хибридна операционна зала с роботизиран ангиограф.Разполага с уникална микробиологична лаборатория, която позволява най-бързата диагностика и адекватно лечение. Медицинският и немедицинският персонал е над 700 души.
„Уни Хоспитал“ бе официално открита на 11 юни. Инвестицията в изграждането на модерния медицински комплекс е над 90 милиона лева и е най-голямата в българското здравеопазване. Проектът е успешен пример за публично-частното партньорство между Община Панагюрище, „Асарел-Медет“ АД и десетки лекари и медицински специалисти от цялата страна.

Морският регион се включва с две номинации в Медицинските Оскари с „Медика – Албена“ – най- големият комплексен медицински, балнеологичен, Спа и уелнес център в България, eдинствен на територията на курорт „Албена“ и един от най-добрите медицински СПА и уелнес центрове по Черно море с 30- годишна история.
Номинация за Болничен мениджмънт получи д-р Ивайло Христов – изпълнителен директор на МЦ Медика Албена ЕАД.
Първото лечебно заведение у нас, получило престижната международна акредитация  с най-високия стандарт за качество и безопасност в областта на здравеопазването от Joint Commission International (JCI)  – Сити Клиник, също е в н оминациите за Медицинските Оскари.  Лечебното заведение е партньор на Harvard Medical School и Arizona Hearth Institute, чиито доказани специалисти обменят опит и работят съвместно с лекарите от Сити Клиник.
Номинация получи и най–голямата верига дентални клиники в България – ЕО Дент. Неотдавна тя откри първата българо-немска импланологично – хирургична дентална клиника, предлагаща комплексна диагностика и лечение на най-съвременно равнище.  ЕО Дент е отличена с BEST CLINIC на годината, Международна диамантена награда за отличие в качеството, Златна значка и печат за европейски мениджмънт и много още награди.
 Светилото в родната кардиология  – д оц. д-р Иво Петров, който има огромен опит в бифуркационното стентиране на коронарни артерии, ендоваскуларни процедури на артериите на мозъка, на коремна и гръдна аорта, на артериите на коремни органи и долни крайници и при тежки състояния на съдовете на сърцето, също е номиниран от Медицинските Оскари.
Сред номинираните е и неврологът  проф. д-р Ивайло Търнев,  началник на Клиниката по нервни болести към УМБАЛ „Александровска”.   Х ирургът д-р Веселин Маринов, началник направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия „Токуда Болница София“ също се включи в надпреварата за престижните статуетки. Както и е динственият български неврохирург, получил статут на лектор и демонстратор на най-авторитетната Европейската и Световната гръбначна асоциация „АОSPINE” International – доц. д-р Васил Каракостов.
В категория за Цялостен принос в развитието на медицината номинация получи х ирургът акад. Дамян Николов Дамянов. Той е университетски преподавател и лектор с повече от 45-годишен стаж. Хирург с над 45-годишен стаж. Консултирал над 55 хиляди български и чуждестранни граждани и оперирал близо 10 000 от тях.
Неврохирургът д-р Славомир Кондов, получи заслужена номинация от Медицинските Оскари.  Наред с международните си и национални постижения в областта на неврохирургията, д-р Кондов е запален по бойните изкуства и е автор на две стихосбирки. В момента е началник ІІ-ро Неврохирургично отделение и началник Операционни зали в УМБАЛ” Света Анна”- София. Сред номинираните е и  младият професор д-р Георги Чернев – з авършил медицинското си образование в Американския университет „Бенджамин Франклин” в Берлин, той е сред примерите за успешни български лекари, избрали да работят на родна земя, въпреки неустоимите предложения от болници в Западна Европа.
Второто издание на годишните награди  NATIONAL MEDICAL AWARDS 2016  ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Освен Български лекарски съюз, партньор на събитието стана и  Национална пациентска организация, както и Националното сдружение на общопрактитуващите лекари.
Повече информация в сайта на организаторите: vipcompr.com .
VIP COMMUNICATION Agency
providing full services in the sphere of
advertising, pr, marketing and event management.
A leading company, operating on the Bulgarian market since 2005.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *