НДК СЕ ПРЕВРЪЩА В АРЕНА НА ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НА 19 И 20 НОЕМВРИ

АНТОНИ ЧОЛАКОВ

Турнир по Clash Royale, зони с виртуална и добавена реалност са сред основните атракции на “Telenor Arena”

 

 

НДК се превръща в арена на високите технологии и игрите на 19 и 20 ноември. Причината е събитието „Telenor Arena”, което ще се проведе в Зала 8 и прилежащото й фоайе. Гвоздеят в програмата ще бъде националният турнир по Clash Royale – култовата мобилна игра на Supercell с повече от 125 милиона сваляния на всички платформи. Генерален спонсор на събитието е Теленор.

Любителите на виртуалната реалност от своя страна ще могат да изпробват безплатно най-новите технологии в областта – HTC Vive, Samsung Gear VR и Alcatel Vision.

Технологична магия в залата ще добавят и две български компании, които ще представят на живо своите продукти с добавена реалност. Едните разработчици са iGreet – създатели на поздравителни картички с добавена реалност, които „оживяват”, след като бъдат сканирани с тяхното приложение. Другите са Duard, които ще представят своя пъзел с добавена реалност „Червената шапчица”.

Теленор пък ще представи своята услуга за плащане на приложения и мобилно съдържание  в Google Play чрез месечната сметка ‘Плати с Теленор”.

 

HTC Vive

НАДПРЕВАРА

Българската състезателна мобилна игра Dash Legends също ще има своя зона, за да може всеки желаещ да я изпробва и да се убеди, че тя с нищо не отстъпва на големите имена в жанра.

Макар входът за събитието и участието в турнира по Clash Royale да са безплатни, наградите от шампионата са повече от мотивиращи: Победителят ще получи от Теленор Samsung Galaxy S7 Edge и Samsung Gear VR, а двамата му подгласници – по един Samsung Galaxy S7.

Записването за участие в турнира по Clash Royale става онлайн на този адрес, като за класиране се изисква присъствие на място в залата. Допълнителна информация за правилата за участие можете да откриете на сайта на организатора – Press Start – или в събитието във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *