Новите жилища вече ще се предлагат с автоматизация и ще пестят 30% електроенергия

БОБИ ЧОЛАКОВА

Алтерко Роботикс стартира световните продажби на нова серия устройства за автоматизация на дома. Тя носи името Shelly Pro и включва продуктите Shelly 4 Pro и Shelly Light Pro. Това са двете най-нови решения за дома на компанията, които са енергоспестяващи и могат да превърнат всяко ново жилище в „смарт“. Двете умни джаджи имат вграден Wi-Fi модул и дават възможност на собственика на жилището да управлява електроуредите от мобилния си телефон независимо къде се намира по света.

„Благодарение на смарт серията Shelly Pro вече всеки строител и инвеститор в България ще може да предложи на бъдещите собственици умен апартамент и възможността те да го управляват през интернет. Проведените от нас експерименти показват, че такъв апартамент намалява с до 30% консумацията на електроенергия и значително повишава домашния комфорт. В същото време инвестицията при строежа е само около 150 евро на помещение. Нашите специалисти са насреща да помогнат на всеки строител с обучение и проектиране, ако той има интерес да продава умни жилища и да бъде с една крачка напред“ – каза Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

Оптимизирай умно

Серията Shelly Pro позволява на строителите да предложат автоматизация на новопостроени или ремонтирани жилища, без това да увеличава инвестицията в ел. инсталация. В допълнение серията изисква до 20% по-малко кабели за изграждане на електрическата инсталация в дома.

Устройството Shelly 4 Pro е предназначено за управление на електрически уреди и контакти, а Shelly Pro Light – за управление на осветлението, като то прави възможно не само дистанционното включване и изключване на светлините през смартфон, но и промяна на интензитета на светлината (т. нар. димиране).

Двете устройства се монтират в електрическото табло и позволяват да се управляват 4 ел. вериги, всяка от които с консумация до 2300W. Серията Shelly Pro също така дава информация в реално време на потребителя за консумацията на електроенергия и така му позволява да я оптимизира. Двата продукта имат 1.8 инча цветен дисплей, на който може да се види статусът на всеки един домашен електроуред и информация за неговото потребление.

Решение за всеки дом

Инсталирайки само едно Shelly Pro в ел. таблото в дома си, потребителят ще може да управлява през мобилния си телефон осветлението в 4 помещения или същия брой електроуреди, което в повечето случаи е напълно достатъчно за един 2-стаен апартамент. За тази цел Алтерко Роботикс е разработила и специално мобилно приложение, което като допълнение дава възможност за създаване на сценарии, които да се изпълняват при определени условия.

„Помислили сме и за вече готовите жилища – ако собственикът не иска да променя ел. инсталацията, може да използва релетата Shelly 2, които са най-малките в света и се събират в обикновена конзола зад ключа за осветление или контакт. Те могат да управляват 2 ел. вериги по 1.8 kW всяка и също показват консумацията в реално време“ – коментира Димитър Димитров.

Гласови команди

На CES 2017 Алтерко Роботикс ще покаже за първи път и една нова уникална функция на своите решения за автоматизация на дома Shelly и Shelly Pro – възможността за гласовото им управление през популярните домашни асистенти Amazon Echo и Google Home. Благодарение на тази функция спокойно ще можете да кажете „Изгаси осветлението“ или „Включи котлона“ и Shelly ще го изпълни. Щандът на Алтерко ще бъде номер 43666. За повече информация и заявка за посещение на щанда тук.

Борсов дебют

Междувременно миналата седмица – на 1 декември 2016 г., Алтерко АД (холдингът, част от който е Алтерко Роботикс) официално излезе на Българската фондова борса. Беше дадено начало на търговия на регистрирана емисия от 15 млн. свободно прехвърляеми акции с номинална стойност от 1 лев всяка. Борсовият код на емисията е A4L, като още през първите часове на своя борсов дебют акциите на Алтерко АД регистрираха 13% ръст при изтъргувани над 10 000 лота.

Повече информация за продуктите за автоматизация на дома на Алтерко Роботикс можете да откриете на: www.shelly.cloud.

За АЛТЕРКО
Холдингът Алтерко е лидер в телекомуникационния сектор в Източна Европа с над 15-годишен опит в сегмента на мобилните услуги с добавена стойност (MVAS). Компанията е със 100% българска собственост, над 100 служители, офиси в България, Румъния, Македония, Сингапур, Малайзия, Тайланд и САЩ, и предлага услугите и продуктите си в още над 10 държави.
Холдингът включва 12 компании. Тера Комюникейшънс АД и Теравойс ЕАД са водещи фирми в областта на телекомуникационните услуги с добавена стойност, мобилен маркетинг, SMS промоции и SMS игри в България. Алтерко Роботикс е компания за иновативни решения в IoT сферата. Основна част от продуктите на компаниите в групата на Алтерко АД се разработват и поддържат от българския офис на дружеството. Консолидираните приходи на холдинга за деветмесечието на 2016 от над 23 млн. лв. От 1 декември 2016 г. акциите на Алтерко АД се търгуват на Българската фондова борса.

За повече информация, моля, посетите сайта на дружеството на: www.allterco.com
или се свържете с M3 Communications Group
За въпроси от инвеститори: investors@allterco.сom

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *