BILLA България дари 15 900 лв. на децата на загинали служители на МВР

БОБИ ЧОЛАКОВА
За осма поредна година веригата се включи в националната благотворителна кампания

 BILLA България дари 15 900 лв. под формата на ваучери за пазаруване в подкрепа на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг служители в системата на МВР. Благотворителната инициатива се състоя в Академията на Министерство на вътрешните работи в София. 


„BILLA България води социално отговорна политика от появата си на българския пазар. Стремим се постоянно да подпомагаме хората в нужда, а подкрепяйки децата, всъщност инвестираме в бъдещето на страната. Като продължение на тази наша мисия и в унисон с предстоящите светли празници идва и дарението ни за децата на засегнатите семейства“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Домакин на тазгодишното коледно тържество, организирано за децата, e Академията на МВР – мястото, откъдето започва професионалният път на полицаите и пожарникарите. С дарението, направено от BILLA България, ще бъдат подпомогнати 106 деца на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните си задължения полицаи.


REWE International AG оперира с близо 2500 магазина в Австрия чрез търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG. Тя е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с хранителни и козметични продукти и е един от най-големите работодатели в страната, осигурявайки работа на над 41 000 души. Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В Австрия REWE International AG притежава широка гама от добре познати собствени марки, като например Ja! Natürlich, clever, Wunderlinge, Dakommichher!, VegaVita, Chef Menü, Wegenstein и MY. Компанията оперира и в сферата на туризма чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN и Transair (MEKRUR IHr Urlaub, PENNYreisen and BILLA-Vorteilsreisen).

От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG не само управлява своя бизнес в Австрия, но също така чрез марката BILLA REWE Group управлява супермаркет бизнеса си в 6 държави от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Русия, Словакия и Украйна. В Австрия и в други страни REWE International AG е назначила над 75 500 души в около 3600 магазина. През 2015 г. генерираният оборот на компанията възлиза на 12,54 млрд. евро.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите 100 български компании“, BILLA България заема 31-во място. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

На Европейските бизнес награди през 2015 г. компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“.

Според независимо проучване на швейцарската организация ICERTIAS българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Отдел за пресни плодове и зеленчуци във верига супермаркети“, „Отдел за прясно месо във верига супермаркети“, „Програма за лоялност“.

Веригата е представена в 37 града в страната със 109 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja! Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

За повече информация за BILLA България, моля, свържете се с:
M3 Communications Group

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *