Кучета-спасители от цялата страна бяха оборудвани с проследяващи устройства

БОБИ ЧОЛАКОВА
Тракерите на българската компания Алтерко Роботикс не само ще повишат сигурността на животните, но и на спасителните акции, в които те участват

Смелите кучета-спасители на Български червен кръст получиха нови модерни каишки с вградено проследяващо устройство. Българската IT компания Алтерко Роботикс оборудва всички 23 самоотвержени кучета със своя най-нов продукт – GPS/GSM тракера MyKi Pet. Устройството работи със SIM карта, като специално за случая всички 23 карти бяха предоставени безвъзмедно от Мтел.

MyKi Pet разполага със собствена каишка, но може да бъде сложено и на всяка друга, и ще повиши не само сигурността на кучетата-спасители, но и на спасителните акции, провеждани ежемесечно от спасителните служби на БЧК. Дарението бе направено на специално събитие, организирано от Планинската спасителна служба, което се състоя на база „Алеко“ на Витоша. По време на събитието се проведе и демонстрация на планинска спасителна акция с кучета пред медиите.

09900„Изключително сме щастливи, че с нашия MyKi Pet и съвместно с Мтел ще можем да сме от полза на българските спасителни служби и по-специално на кучетата-спасители“ – каза Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс, който лично връчи тракерите на Радко Марков, директор на Планинската спасителна служба на БЧК. – Устройството е много леко, може да се прикачи към всяка каишка и благодарение на него водачът на кучето ще може да следи неговото местоположение в реално време на мобилния си телефон. Така водачът ще е винаги спокоен за безопасността на кучето.“

Алтерко Роботикс също организира специално обучение за екипите на спасителните служби на БЧК за работа с тракера MyKi Pet и използване на всичките му екстри. На базата на получената обратна връзка Алтерко Роботикс ще подобри още повече продукта и услугата в полза на всички настоящи и бъдещи потребители.

MyKi Pet – едно устройство, много възможности

МyKi Pet е първият български тракер за животни и един от най-леките, налични на световните пазари в момента – само 28 грама. С практичния си дизайн и размери (45х37х17 мм) и своята влаго- и прахоустойчивост той е подходящ както за домашни любимци, така и за специализирани кучета спасители и водачи. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi, като е и един от малкото тракери на световния пазар с локализация на закрито. Благодарение на MyKi Pet собственикът на домашния любимец наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона си през безплатно мобилно приложение.

Както при MyKi Watch – детският часовник на компанията, така и при MyKi Pet може да бъдат задавани зони на сигурност: „Домашна“ и „Разходка“, в мобилното приложение. Ако домашният любимец напусне тези безопасни локации, то стопанинът му веднага ще получи нотификация на телефона си.

Като допълнение, MyKi Pet има уникална функция, която е вградена в устройството. Това е възможността да научите животното си да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука. Независимо къде се намира то, вие можете да му подадете звукова команда и то да дойде при вас, без да го викате или да му подсвирквате. За улеснение в приложението и на страницата www.MyKi.pet има качен видео урок как да научите на това вашия любимец.

MyKi Pet има и изключително мощна батерия. С едно зареждане тя издържа до 5 дни. Накратко: с MyKi Pet вашето животно ще е винаги „под око“.

Наличност

Всеки, желаещ да се сдобие с устройството, може да направи поръчка на уебсайта www.Myki.pet или да го закупи от магазините или сайта на Мтел срещу цена от 29.99 лв. в брой или 1,50 лева на месец с двугодишен договор за абонаментен план Мтел сърф XS.

За Алтерко Роботикс: „Алтерко Роботикс“ е изцяло българска компания, част от холдинга „Алтерко“. Компанията се занимава с разработка на иновативни IoT решения и продукти. Основните линии на разработка са две – устройства за носене, какъвто е детският часовник MyKi, и системи за автоматизация на дома. Компанията има амбициите да разширява продуктовата си гама с нови и иновативни разработки.

За АЛТЕРКО: Холдингът Алтерко е лидер в телекомуникационния сектор в Източна Европа с над 15-годишен опит в сегмента на мобилните услуги с добавена стойност (MVAS). Компанията е със 100% българска собственост, над 100 служители, офиси в България, Румъния, Македония, Сингапур, Малайзия, Тайланд и САЩ, и предлага услугите и продуктите си в още над 10 държави.
Холдингът включва 12 компании. Тера Комюникейшънс АД и Теравойс ЕАД са водещи фирми в областта на телекомуникационните услуги с добавена стойност, мобилен маркетинг, SMS промоции и SMS игри в България. Алтерко Роботикс е компания за иновативни решения в IoT сферата. Основна част от продуктите на компаниите в групата на Алтерко АД се разработват и поддържат от българския офис на дружеството. Консолидираните приходи на холдинга за деветмесечието на 2016 възлизат на над 23 млн. лв. От 1 декември 2016 г. акциите на Алтерко АД се търгуват на Българската фондова борса. Борсовият код на емисията е A4L.

За Мтел: Мтел е водеща компания на пазара на телекомуникации в България. Телекомът с пазарен дял от 39% предоставя своите услуги на над 4,2 милиона клиенти. През 2015 година Мтел отчита приходи от 364,7 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 132,8 милиона евро. Компанията има важна роля като двигател на икономиката и обществото с инвестиции, надхвърлящи 3,5 милиарда лева за последните 20 години. Телекомът предоставя на своите клиенти мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет и цифрова телевизия. С придобиването на blizoo Мтел става най-голямата компания в България по брой клиенти на фиксиран интернет и втората по големина по брой клиенти на ТВ услуги. Това, заедно с водещата позиция на Мтел на мобилния пазар, утвърждава компанията като лидер в сектора на телекомуникациите в България..

За повече информация, моля, посетите сайта на дружеството на: www.allterco.com
или се свържете с M3 Communications Group,

За въпроси от инвеститори: investors@allterco.сom

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *