ВИЕНСКИ БАЛ 2017

БОБИ ЧОЛАКОВА

Виенският благотворителен бал, организиран от Сдружение „Виенски клуб“ – София, ще се проведе на 11 февруари 2017 година в залите на София хотел Балкан под патронажа на Негово превъзходителство посланика на 0Д0ДРепублика Австрия Роланд Хаузер и кмета на град София, г-жа Йорданка Фандъкова.

 

Тази година балът е прелюдия и към дните на Виена в София, организирани от бюрото за международни връзки на Община Виена ОйкомПР и на бала ще присъства председателят на Виенския парламент г-н Томас Райндл и делегация от община Виена.

 

Гостите на бала ще се насладят на неповторимата виенска атмосфера. Тържественото откриване на бала е полонеза, следва музикална програма, томбола, кадрил, виенска кухня и музика и много танци.

Дамите ще бъдат посрещнати с подаръци от общините на Виена и София.

Продуцент и режисьор на бала е професор Румен Нейков. Балът ще открият дебютантите от елитни столични гимназии, подбрани с кастинг, които са облечени с рокли на модна къща „Принцес“ и фракове от „Агресия“. Те ще танцуват „Полонеза на ветрилото“ от Карл Михаел Цирер и „На хубавия, син Дунав“ от Йохан Щраус под звуците на Балния оркестър, дирижиран от маестро Найден Тодоров.

Балет „Вая“ с хореограф Ваня Рошкова изпълнява Валс „Виенско кафене“, от Роберт Щолц, а тенорът Пеньо Пирозов – песента „Руси или кестеняви“ също от Щолц.

909Музикална програма включва произведения на Йохан Щраус – „Прилепът“ и „Цигански барон“ в изпълнение на солистите на НМТ „Стефан Македонски“ Добрина Икономова и Пеньо Пирозов, както и на Калина Жекова.

Водещите на вечерта са оперната певица Калина Жекова и австрийският хореограф Даниел Гилберс, който в среднощните часове отново ще покани гостите да танцуват кадрил под негово ръководството.

Рич Бенд с ръководител Христо Кралев и солистката Соня Мембреньо в късните часове на нощта ще разнообразят бала с популярна музика за танци.

За кулинарните изненади по традиция ще се погрижи 99999майстор-готвачът от Виена г-н Готфрид Ганстерер, а голяма част от продуктите за бала както винаги ще се доставят от Австрия.

По традиция ще се дегустират различни вина на винарна „Загрей“ и гулаш и ще звучи традиционната „хойриге“ музика в изпълнение на дуо от Виена.

С приходите от продажбата на кувертите на цена от 200 лв. (Кралската зала) и 150 лв. (в зала Средец) ще бъдат подкрепени 13 домове за сираци от семеен тип и фондация „Конкордия“.

Допълнителни приходи очакваме от благотворителната томбола, в която има привлекателни награди като самолетни билети от Австрийски авиолинии,  хладилник от фирма Либхер, бижута за дамите, ваучер от Виктория спа, копринени шалчета от ФРАЙВИЛЛЕ София и много други подаръци за дамите и господата.

One thought on “ВИЕНСКИ БАЛ 2017

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *