Стабилен ръст при туристическите пътувания на българи в Сърбия

24% увеличение на българските туристи в Сърбия и 12% увеличение на нощувките, отбелязват от туристическата борд на западната ни съседка, която участва на туристическото изложение „Ваканция и СПА Експо“, предаде БНР.
Българските туристи в Белград са на първо място по многобройност, докато за цяла Сърбия те са на трето място, съобщи Желка Пудар от Националния туристически борд на Сърбия. По думите й освен в пограничните градове в последните години сънародниците ни пътуват най-често към Белград и във всички посоки на Северна и Западна Сърбия, посещават и зимните курорти.
„Българските туристи обичат да изследват нови места и атракции, заинтересовани са от културните паметници, историята и  религията. Сърбия може да предложи атракции за всички възрасти – от семейни почивки до фестивали и концертни прояви.
На тази туристическа борса всички пакети за празничните дни в България, както и за Новогодишните празници 2018 са договорени. Смятаме, че трябва да отдадем дължимото като важност на този пазар“, коментира още Пудар.
Що се отнася до сръбските туристи в България предпочитанията са основно към  летните ваканции и ски курортите посочи Желка Пудар, като допълни, че България не се рекламира много в Сърбия. „Това, което се рекламира у нас са летни, зимни ваканции и обиколни турове до София. Тези, които пътуват към България са първо хора от пограничните области, както и от  Белград и Нови Сад и други големи градове“, каза още тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *