Новото издание на VIPA’2017: Фотограф на годината – с повече категории и международни изложби за победителите

Българският конкурсен хъб Voubs.com е подготвил награден фонд от 23 000 евро и много нововъведения за най-добрите фотографи от цял свят

 

Второто издание на VIPA2017: Фотограф на годината, вече търси най-добрите фотографи от цял свят. След големия интерес миналата година, организаторите правят новото издание на конкурса още по-мащабно.

 

Всеки, който вярва във фотографския си талант и иска да се бори за приза “Фотограф на годината” може да се включи със снимки в шест категории. Новото тук е, че всяка от основните категории е разделена на 4 подкатегории: Хора (Деца, Портрети, Семейство и Начин на живот), Реклама (Мода и Красота, Храна, Продукт, Превозно средство), Природа (Пейзаж, Макро, Под вода, Дива природа), Архитектура (Мостове, Сгради, Градски пейзажи, Интериор), Репортаж (Култура, Събития, Новини, Политика) и Специална категория (Нощ, Спорт, Пътуване, Сватба).

 

Награден фонд от 23 000 евро ще се разпредели между победителите в различните категории и подкатегории, а един фотограф ще получи голямото отличие „Фотограф на годината“, статуетката „Златен Voubs” и 5 000 евро.

 

Във второто издание на Voubs Международни награди за фотография – VIPA’2017 основен акцент ще е поставен върху популяризирането на фотографите и всеки от победителите ще има възможността да участва с творбите си в 10 интернационални изложби.

 

Крайният срок за участие е 15 февруари 2018 г. Конкурсът е отворен както за професионалисти, така и за любители. Всички регистрирани за участие на конкурсния хъб VOUBS ще бъдат оценявани в два периода – гласуването от страна на потребителите вече тече и ще приключи на 15 март 2018 г. Следващото гласуване ще бъде направено от професионалното жури между 1 януари и 1 март 2018 г.

 

Важно качество на VIPA’2017, който се нарежда сред най-големите онлайн конкурси за фотография.

е, че всички участници се оценяват според стандартни международни правила при абсолютна прозрачност и с алгоритъма на Voubs.com, който следи резултатите в реално време и не позволява манипулации на вота.

 

В състава на международното жури влизат 20 професионални фотографи с изключителен опит и признание от Беларус, Португалия, Словакия, Малайзия, Нова Зеландия, Италия, Русия, Румъния, Сърбия, Азербайджан, Бангладеш и България.

 

Миналогодишният носител на голямата награда „Фотограф на годината“ Генчо Петков отново ще вземе участие в конкурса, този път като част от журито. Големият фотограф има зад гърба си повече от 30-годишен опит, над 20 международни и над 30 национални отличия. Той надви силната конкуренцията на 592 участници от цял свят, за които гласуваха десетки хиляди потребители и престижно 9-членно международно жури и стана първият носител на престижната титла.

 

Още трима представители на България са част от журито на конкурса – фотографите Руслан Асанов, Красимир Матаров и Ивайло Маджаров.Те също са носители на награди от VIPA’2016.

 

Победителите ще бъдат обявени през месец март 2018 г. а официалната церемония по връчването на вторите Voubs Международни награди за фотография – VIPA2017 ще се проведе през месец април 2018 г.

 

Партньори на VIPA’2017 са Асоциация на професионалните фотографи и фотографска агенция “БулФото”.

 

Още:

https://www.voubs.com/vipa/2017

 

Международният конкурс се организира от българският стартъп Voubs.com. Създаден като глобален конкурсен хъб, той вече 3 години развива общност от над 95 000 организатори, спонсори и творци от всички области. Всички те са обединени от възможността за създаване и управление на конкурси, регулирани от лесен и удобен софтуер, стандартни правила и алгоритъм, който позволява 100% честно и прозрачно гласуване на жури и публика.

 

Създател на платформата е Васко Василев – спортен мениджър и предприемач, който иска чрез платформата да увеличи многократно провеждането на онлайн конкурси, с което да осигури много по-голяма видимост на аматьори и професионалисти от артистичната и социалната сфери. Неговата цел е чрез VOUBS лесно и прозрачно да бъдат награждавани хиляди талантливи хора по цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *