Благотворителната кауза на „Коледните ангели“…“Да помогнем на Георги“

Казвам се Катя Христозова. Майка съм на Георги. Подпомагането лечението на сина ми е била едната кауза на „Коледните ангели“. Ще Ви разкажа подробностите по заболяването, за които сте помолили на събитието.

Всичко започва в началото на месец септември, когато Георги се оплаква от силно главоболие с повръщане. Консултира се с личния си лекар, но от препоръчаното лечение няма резултат. Личният му лекар го изпраща при невролог, който след проведена безуспешна терапия с аналгитици го насочва за скенер. Резултата от скенера е тумор в мозъка. Свързахме се с неврохирург в болница „Св. Иван Рилски“. По негова препоръка направихме ЯМР и на 26.09.17 г. постъпихме за операция в гореспоменатата болница.

Първата операция беше на 02. 10. 17 г. Информацията, която получихме е, че тумора е голям, дълбок и много кървящ. Отстранили са част от него. Наблюдава се и лека левостранна хемипареза. Започна възстановителен период.

Пет дни по-късно Георги прави силен гърч. Навременната намеса на лекарите спасява живота му. На 07.10. се извършва втора операция за овладяване на оттока. Поставен е в изкуствена кома. След 2 дни започва процедура по събуждането му. Установява се, че левостранната хемипареза е вече в тежка форма. Започва рехабилитация и възстановяване. На 12.10. е в състояние, което позволява да бъде преместен от реанимация в отделението.

На 23.10. го изписват и си тръгваме за родния град Чирпан. 

24 дни след първата операция излиза хистологичното изследване. Диагнозата е Глиобластом IV степен по СЗО.

Препоръката на онкологичната комисия е палиативно лечение и химиотерапия. За лъчетерапия не споменават, а лекарите с които сме говорили са на мнение, че трябва да има и такава.

Това ни кара да потърсим и друго мнение. Отправихме запитвания и в Германия и в Турция. Отговорите и от двете места са, че е нужна радио и химиотерапия. Изпратихме проба за хистология и в Турция. Потвърдиха диагнозата и предложиха лечение, което щеше да ни струва 30 100 евро.

Задействахме кампания за набиране на средства, тъй като нямахме толкова пари. Разкрихме дарителска сметка.

Притеснявахме се дали не закъсняваме, докато търсим възможности за лечение. У дома провеждахме ежедневна рехабилитация и бяха постигнати известни резултати в движенията на крайниците.

На 09.11. се върнахме в болницата за консултация. Направихме скенер и ни увериха, че всичко е наред. От следващия ден обаче Георги започна да се влошава. Левите крак и ръка започнаха отново да отпадат и сякаш се връщаше парезата. Решихме, че няма място повече за колебания.

Така на 13.11.2017 г. преведохме по сметка на болницата в Истанбул половината от исканата сума (баха се съгласили да платим на вноски) и тръгнахме за Турция. Още с пристигането ни направиха ЯМР, от което стана ясно, че тумора е пораснал, а и в мозъка на Георги се събира течност. При това положение няма как да се започне радиотерапия. Предложиха операция. Веднага ни приеха и насрочиха операцията за сутринта на следващия ден. Тази неочаквана за нас промяна оскъпи лечението с 8 000 евро. Все пак операцията мина много добре. Поставиха му шънт, който ще спомогне да отвежда излишните течности. Няколко часа по-късно Георги беше щастлив, че може да повдига левите си крайници. Левостранната пареза беше почнала лека полека да отстъпва.

До вечерта успя да направи 2 малки разходки по болничния коридор. Възстанови се бързо. На следващата седмица лекарите дадоха зелена светлина за радио и химиотерапията. Направиха му нужните изследвания и започнахме. Изчислиха дозата за химиотерапия и я закупихме – таблетки „Темодал“ за 1040 евро до края на периода. Вече сме в третата седмица от терапевтирането и Георги се чувства много добре. Прави кратки разходки. Всеки ден ходи сам от хотела до болницата за процедурите и обратно (върнахме количката, която ни отпуснаха, защото вече може да ходи самостоятелно). Надяваме се всичко да е наред до края на лечението (29.12.2017 г.), както и самия тумор да се повлияе както трябва.

Това е историята ни до момента. Много хора се включиха в кампанията ни с различни инициативи и средства. Лечението в Американ хастанеси ще ни струва общо 38100 евро. Отделно химиотерапията – 1040 евро. Периода на лечението е 6 седмици, през които с Георги живеем в хотел. Това също са допълнителни разходи, които се прибавят към общата сума.

До момента сме изплатили 26100 евро на болницата и 1040 евро за химиотерапията. Остават още 12000 евро към болницата и пребиваването ни в хотела.

Има станица във фейсбук „Да помогнем на Георги“, на която периодично съобщаваме за състоянието му, както и за инициативите и събитията, които се осъществяват за каузата.

Дарителската банкова сметка е към Уникредит Булбанк

BIC UNCRBGSF

IBAN BG89UNCR70001523096639

Титуляр Георги Ангелов

Благодарим за проявения интерес!

Катя Христозова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *