Плащаме с ръкавици Visa на Олимпиадата

 БОБИ ЧОЛАКОВА

Стикери, значки и ръкавици ще осигурят бързи и удобни безконтактни плащания

  • Аксесоарите осигуряват висока степен на сигурност чрез EMV NFC технологията.
  • Те ще улеснят посетителите, които не разполагат с пластика Visa или с пари в брой

 Visa, глобален партньор на Зимните олимпийски и параолимпийски игри 2018, които са  в южнокорейския град Пьонгчанг, пусна в употреба три вида аксесоари за безконтактни разплащания по време на Олимпиадата. Устройствата Visa Lotte Card – стикер, значка и ръкавици, са първите по рода си достъпни аксесоари, които могат да се използват в рамките на Зимната олимпиада 2018.

 

Аксесоарите за безконтактни разплащания от Visa и Lotte Card са снабдени с вграден чип с възможност за предварително зареждане с определена сума, което осигурява на посетителите същото ниво на удобство и сигурност, каквото гарантира и плащането с обикновена карта. Oт старта на Олимпиадата посетителите могат да плащат за покупките си бързо, лесно и сигурно, само с едно доближаване на аксесоарите до безконтактните POS терминали на Visa, след като са ги закачили на телефона си, закрепили на дрехата си или го носят на ръцете си.

 

Разплащанията с аксесоарите ще бъдат възможни на всички места, където се провеждат състезания от Олимпийските игри, както и в официалните представителни магазини на Олимпиадата. Освен в Корея, те ще могат да се ползват при плащане на всички POS терминали в света, които работят с технологията EMV NFC.

 

„Изключително съм развълнуван да представя тази иновативна технология за безконтактни разплащания, създадена в улеснение на посетителите на Олимпиадата, които не разполагат с конвенционални пластики Visa. Непрекъснато се стремим да осигуряваме сигурна и удобна среда за разплащания чрез иновативни технологии,“ каза Йън Джеймисън, управител на Visa за Корея.

 

„Очаква се иновативните устройства за разплащане на Visa да изиграят съществена роля в успеха на Олимпиадата по отношение на информационните и комуникационни технологии. За посетителите това ще бъде ново изживяване, каквото не са виждали до момента“, каза Хе-беом Ли, председател на организационния комитет на Олимпийските игри в Пьонгчанг 2018.

 

По време на самата Олимпиада, аксесоарите Visa Lotte Card ще се предлагат на автоматите в супермаркетите в Гангньо Олимпик Парк и на площад „Пьонгчанг Олимпик“. Oт вендинг машините на Visa гостите ще могат да закупят Visa Lotte Card стикери, заредени със 30 000 южнокорейски вона (23,40 евро), 50 000 вона (39 евро), 100 000 вона (78 евро) или 200 000 вона (156 евро). Значките и ръкавиците ще се предлагат заредени със суми в размер на 30 000 южнокорейски вона (23,40 евро) и 50 000 южнокорейски вона (39 евро).

 

Като официален партньор на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг 2018, Visa притежава изключителни права за маркетингови и промоционални активности в категорията „Платежни услуги“ и е единствената карта, която се приема за закупуване на официални стоки с логото на Олимпиадата, билети, храна и напитки на всички места, където се провеждат състезания в рамките на игрите. Чрез новите предплатени устройства за безконтактни плащания Visa се надява да осъществи истински „безкартови Олимпийски игри“. Очаква се иновативните аксесоари значително да улеснят посетителите и да се погрижат за по-сигурна среда на разплащанията.

 

###

 

За Организационния комитет на Олимпийските игри в Пьонгчанг 2018

Организационният комитет на Зимните олимпийски и параолимпийски игри в Пьонгчанг 2018 е домакин на 23-тото издание на Зимните олимпийски игри от 9 до 25 февруари 2018 г. Близо 95 държави и 3 000 спортисти ще вземат участие в първата Олимпиада в Азия от 20 години насам. Седем спорта и общо 15 дисциплини са включени в официалната програма. Зимните параолимпийски игри Пьонгчанг 2018 ще се проведат между 9 и 18 март 2018 г. Очаква се да се включат близо 670 спортисти от 50 държави. В програмата им присъстват шест спортни дисциплини.

За Visa Inc.

Visa Inc. е глобална платежна технологична компания, която свързва потребителите, бизнеса, финансовите институции и правителствата в повече от 200 страни и територии, с бързи, сигурни и надеждни електронни разплащания. Ние сме оператор на една от най-модерните мрежи в света за обработка на данни – VisaNet, – която е в състояние да управлява над 65 000 съобщения за транзакции в секунда, като в същото време защитава потребителите от измама и гарантира разплащанията за търговците. Visa не е банка и не издава карти, не предоставя кредити и не определя лихвите и  таксите за потребителите. Иновациите на Visa обаче дават възможност нейните клиенти от финансовите институции да предложат на потребителите по-голям избор: незабавно плащане с дебитна карта, бъдещо разплащане с предплатена карта или забавено разплащане с кредитни продукти. За повече информация, посетете www.visaeurope.com, блога на Visa Vision (vision.visaeurope.com) и @VisaEuropeNews.

 

Контакти:

Драгомир Гюров

AMI Communications за Visa в България

dragomir.gyurov@amic.bg

Twitter: @VisaEuropeNews

@Visa_BG

Website: www.visabg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *