Visa и Националната банка на Гърция предлагат разплащания с бижута

БОБИ ЧОЛАКОВА

Visa и Националната банка на Гърция (NBG) обявиха нов проект за разработка в партньорство на бижута с възможност за разплащания с марките Folli Follie и Links of London.

Visa и NBG ще си сътрудничат с бижутерските брандове Folli Follie и Links of London на FF Group за разработването на пръстени и гривни с безконтактна технология, като позволят на потребителите да извършват бързи и сигурни разплащания с доближаване на аксесоарите до безконтактен терминал. Линията от бижута ще бъде достъпна на първо време за потребителите в Гърция, където ще бъде пусната по-късно тази година.

„В унисон със световната миграция от картови към дигитални разплащания, Visa продължава да въвежда иновации и в партньорство с Националната банка на Гърция и бижутата Folli Follie и Links of London разработи решение, което ще осигури на потребителите лесен и сигурен начин за разплащане. Този нов вълнуващ проект е прекрасен пример как технологиите на Visa могат да подкрепят работата на нашите партньори и търговци в техния стремеж да осигурят най-новите тенденции в разплащанията“, сподели Майк Лембъргър, директор „Продукти и решения“ на Visa в Европа.

“Във FF Group, която винаги е била една стъпка напред от своето време, сме развълнувани да влезем в ерата на високотехнологичната мода с иновационен проект, който ще промени начина, по който пазаруваме. Folli Follie и Links of London са на път да пуснат в света на модата първите безконтактни бижута за разплащания и с нетърпение очакваме да сменим старите пластики с нови, умни и брилянтни дизайни”, каза Георгиос Коцолиоцос, главен изпълнителен директор на FF Group.

“В Националната банка на Гърция сме ангажирани в това да инвестираме в модерни технологии за разплащане, като по този начин подобряваме нашия профил в бързо развиващата се среда на цифровите разплащания. След като интегрирахме различни иновативни продукти на гръцкия банков пазар, като i-bank pay и i-bank payband, понастоящем участваме в разработването на първата по рода си серия безконтактни бижута за разплащане. Като стъпваме на силното ни ноу-хау и ориентирана към клиента философия, ние създаваме неповторимо потребителско преживяване – след като получат аксесоара за извършване на трансакции, потребителите го активират мигновено през мрежата на POS терминали на банката и могат да извършват плащанията бързо и безопасно чрез едно движение на ръката над POS терминал“, каза Нели Цаку-Ламброполу, генерален мениджър „Банкиране на дребно“ в Националната банка на Гърция 

###

 

За Visa Inc.   

Visa Inc. е световен лидер в дигиталните разплащания. Нашата мисия е да свързваме света чрез най иновативната, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като създаваме възможност  потребителите, бизнеса и икономиките да процъфтяват. Нашата модерна глобална мрежа за обработка на данни, VisaNet, гарантира сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 съобщения за трансакции в секунда. Иновациите, които са постоянно във фокуса на компанията, са катализатор за бързия растеж на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата сила за постигането на мечтата за безкешово бъдеще за всеки, навсякъде. В периода на преход от аналогов към дигитален свят Visa посвещава своята марка, продукти, хора, мрежа и обхват на преобразяването на бъдещето на търговията. За повече информация, посетете нашата уебстраница www.visaeurope.com, блога на Visa Vision (vision.visaeurope.com) и @VisaInEurope.

 

За FF Group:

Групата FF е водеща сила в света на модата, която има дейност в повече от 30 страни. FF Group проектира, произвежда и предлага на световно ниво собствени марки, Folli Follie и Links of London. Групата поддържа водещо присъствие в сегментите на едро и дребно в Гърция и на Балканите, а универсалните магазини „Attica“ и „Factory Outlet“ са основните дистрибуторски канали на групата в Гърция. Групата на FF създава мода в световен мащаб и има силно присъствие с повече от 910 магазина и осигурява работа на почти 5 000 души по целия свят.

 

Драгомир Гюров

AMI Communications for Visa Bulgaria

dragomir.gyurov@amic.bg

Twitter: @VisaEuropeNews

@Visa_BG

Website: www.visabg.com

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *