Александра Богданска-Петканова се запали по нов спорт – AirFit

Александра Богданска-Петканова e сред първите последователи на новата спортна мания – AirFit!

 

Въздушният фитнес среща за първи път ендорфинa от скачането с батут с уникален комплекс от упражнения за долната част на тялото, коремната и гръбната мускулатура и интензивна кардио тренировка. За постигане на цялостен баланс на организма преди и след екстремното натоварване присъстват и елементи на оздравителна гимнастика и йога.

 

Алекс споделя за новото си увлечение, че “никога спортуването и поддържането в добра форма не е било толкова забавно”. Тя открива AirFit покрай страстта си към скачането в най-големия батут парк в България Area 52.

 

Скачането е един от най-ефективните методи за изгаряне на калории – 10 минути скачане на батут се равняват на 30 минути бягане.  Освен това засилва метаболизма, увеличава ефективността на сърдечно-съдовата, дихателната и лимфната системи, подобрява здравината на костите и мускулите, както и цялостната координация и двигателна култура.

 

Всички тези здравословни ползи са в основата на комплекса AirFit, разработен от Кристиян Вълев – състезател по лека атлетика, занимаващ се с паркур и фрийрън (част от Freerun Bulgaria) и дипломиран специалист по физическо възпитание и спортна анимация от Националната спортна академия.

 

Въздушният фитнес бързо трупа фенове, защото няма друг спорт за мъже и жени, при който поддържаш перфектна форма и се зареждаш с адреналин, докато предизвикваш гравитацията и си в епицентъра на забавлението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *