БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ НА ЗОНТА КЛУБ „София“

БОБИ ЧОЛАКОВА

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе патрон на 23-ия Бал на жълтата роза, на който десетки членове на Зонта клуб „София”, техните семейства и приятели събраха 36 000 лева за млади таланти от музикалните училища в Котел и Широка лъка.

Щедрите и сърцати дами подобриха рекорда си от миналата година, когато предоставиха 24 000 лева за стипендии на даровити младежи в областта на танцовото изкуство.

Певиците от двете училища за фолклор развълнуваха присъстващите с акапелните изпълнения на народни песни. 

 

Зонта клуб „София“ е част от международната организация Зонта интернешънъл, която догодина ще чества своята 100-годишнина. В нея членуват изявени дами с лидерски от различни професии. Дейността на над 1200 клуба в 67 страни обхваща повече от 33 хил. членки и е насочена към подобряване на живота на жените по света.

 

Президентът на Зонта клуб „София” Бистра Илиева подчерта, че продължават да работят по проекти в подкрепа на представителките на слабия пол и за защитата на техните права, както и за подпомагане на хора в неравностойно положение.

 

Потвърждение на това бе и традиционният базар с ръчно правени бижута, картички, тефтери, шалове от рисувана коприна и картини, на който почетната гостенка Илияна Йотова обърна специално внимание и не пожали средства в благотворителното си пазаруване. Мнозина последваха нейния пример и продаващите на базара реализираха свои произведения за 2000 лева.

 

Вицепрезидентът много се заинтригува от инициативата на Зонта клуб за предоставяне на възможност на дамите, които работят у дома, за да се грижат за болните си деца, да представят продукцията си. Предстоят срещи между вицепрезидента и представители на организацията за съвместна работа.

 

Всички присъстващи подкрепиха достойно и томболата, тайния и явния търг за предмети и произведения на изкуството, предоставени от дарители. Контрабасът на доц. д-р Цветомир Лазаров от „Софийски солисти” бе закупен за 2000 лева от адвокат Биляна Тончева, за свирят на него музикалните таланти в училищата за народна музика от Котел и Широка лъка.

 

Акордеонистът Белчо Христов се раздели с любимия си инструмент от прочутата марка „Велтмайстер” в името на младите музиканти. Яна Янева-Генчева, директор на Ериа нула пет в Зонта клуб спечели търга за акордеона като наддаде до 5000 лева. Той също ще помогне за усъвършенстването на даровитите деца.

 

Богдан Томов бе водещ на вечерта и на търговете.

 

Астроложката Светлана Тилкова-Алена и съпругът й Андрей бяха сред най-дейните на дансинга на песните на Кристина Димитрова. Христо Куртев и придружителката му Мария Конакчиева показаха вещина в класическите бални танци, Великият приор на тамплиерите Румен Ралчев и съпругата му, режисьорката и директор на фестивала „Златната липа” Магдалена Ралчева, преподавателката в музикалната академия проф.Емилия Коларова и половинката й Митко Гидишки също бяха сред многобройните лични гости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *