Звезди, спортисти, доктори и бизнесмени дариха над 5500 лв. за „Детско здраве – Пирогов“

Боби Чолакова

Над 5500 лева бяха събрани в подкрепа на НП „Детско здраве – Пирогов“ по време на благотворителна вечер с търг на картини и произведения на изкуството снощи в ресторант Laila Fashion Cooking.
Благородната инициатива на завърналата се от Люксембург Мисис България Ана Иванова бе подкрепена от Lions club Sofia Capital, фондация Angels и от националния ни волейболен отбор.
Специален гост бе създателят на детската здравна програма д-р Асен Меджидиев – началник на УНГ отделението на „Пирогов“ и председател на Столична Лекарска Колегия на БЛС.
Организаторката на събитието Ана Иванова връчи специални почетни плакети на подкрепилите събитието организации – Lions club Sofia Capital, фондация Angels и на собствениците на ресторанта-домакин Laila Fashion Cooking.
Лайнс клуб София Кепитал е създаден през май 2018 г. с президент Атанас Радев. Основната кауза на клуба е закупуването на 100 бр. брайлови машини за Специално училище за незрящи деца „Луи Брайл“ в София, а за първия учебен ден са дарени 10 бр. на стойност 10 000 лв., като в началото на 2019 г. ще бъдат дарени още 10 бр. машини.
За каузата в подкрепа на детското здраве свои картини дариха художничката със световна слава Любов Тотева, измедователката на древна история Мила Салахи, авторката на ръчно изработени бижута Тианка Георгиева, дизайнерката на уникални колиета от Мария Йончева, както и майсторът на декора и на дизайнерските торти Младен Манджуков – MLADMAN.
Дизайнерката Жана Жекова бе сред гостите на вечерта и облече с вечерна рокля от най-новата си колекция водещата на вечерта – журналистката и пи ар Патриция Кирилова. 
В музикалната програма на благотворителното събитие се включи звездата от „Черешката на тортата“ Галиана Арсова, младите таланти от вокална група Мюзик Бокс, както и 11-годишната певица от Пловдив Аглея Канева.
Събитието получи и подкрепата на златното чудо GOLD MOON, носител на две златни награди от престижната церемония „Сомелиер на годината 2018“. Собствениците и производители на бранда GOLD MOON 7S GROUP обещават, че скоро продуктите им с истинско злато ще бъдат разпространени в търговската мрежа в цялата страна.
Болницата направи и специална сметка за дарения за Националната програма за детско здраве, която обхвана с профилактични прегледи над 7000 деца в цялата страна:
СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЕТО – „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“
IBAN: BG55 CECB 9790 2045 1599 00
BIC: CECBBGSF
УМБАЛСМ Н.И. ПИРОГОВ ЕАД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *