Водещи туристически обекти в България с номинации от Balkan Awards for Tourism Industry 2015

Боби Чолакова
Туристически обект № 1 за 2015 година в България – Замък „Влюбен във вятъра“ в Равадиново е с ред номинираните за Балканските награди за туристическа индустрия –  Balkan Awards for Tourism Industry 2015 ,   които ще се проведат на 9.12. 2115 г. от 20 ч. в хотел РАМАДА София.

Замъкът е уникален частен проект, създаден като туристически атракцион, място за разходка, забавление и отмора. Изграден е изцяло в приказен стил и привлича многобройни туристи от страната и чужбина със завлядяващ архитектурен стил, красив парк с езеро, художествени галерии, винарна, параклис, зона за игри и конна база.  Началото на строежа е поставено през 1996 година и оттогава досега целият проект, дизайн и изпълнение се осъществяват от неговия собственик Георги Тумпалов само с лични средства, без помощи, дарения, кредити, заеми или други инвестиции.

ЗАМЪК-РАВАДИНОВОДН
Само през 2015 г. в Замъка бяха изградени нова художествена галерия, зона за интерактивни игри и семейни забавления, прекрасен фонтан, който няма аналог по големина и красота на Балканите, светлинно триизмерно мапинг шоу, кинетични скулптури в парка, закупиха се нови породи расови коне. В Замъка се проведоха много културни мериприятия: Световен танго маратон, концерти на български, руски, индонезийски и украински фолклорни групи. Посланиците на над 20 държави бяха официални гости по различни поводи. През последната година броят на организираните и индивидуални туристи се покачи с над 50%, като отзивите са повече от положителни не само от отделните гости но и от големите имена в бранша, като Trip Advisor, Viator и Booking.  Изключително успешно беше участието на Замъка на Световното Туристическо Изложение в Лондон, където бяха подписани няколко договора с водещи световни туристически компании и с филмови продуценти от САЩ и Индия.

Номиниран за Балканските туристически награди е и един от най-предпочитаните СПА-хотели на Балканите – 4-звездният Роял Спа Велинград. Той предлага най – големия и модерен Спа център в България, както и балнеология най-висок клас оборудване – с общо 3000 кв.м. площ, включваща детски басейни, шокови басейни, термални външни басейни, голям вътрешен басейн, голям външен басейн и три джакузита, финландска сауна, хималайска сауна, инфрачервена сауна, панорамна сауна, аромо парна баня, панорамна парна баня, хамам, римска баня, руска баня, лакониум, масажни студия, релакс зона и термо зона.  Балнеологичен център, който предлага множество услуги.
Едно от най- предпочитаните места за гостите от двете страни на река Дунав – б утиковият хотелски комплекс „Вега“ – Русе, разположен в идеалния център на града, е в близост до всички значими обществени сгради – Съдебната палата, Общината, Операта, Русенският драматичен театър, офиси на банки и др.  Сградата на хотела е построена през 1896 г. от архитекта Георг Ланг и днес е архитектурен паметник на културата, подобно на множество сгради в центъра на града.
Партньори на  Balkan Awards for Tourism Industry 2015  са Българо-румънската търговско промишлена палата, Италианската търговска камара, Бизнес Клуб Лондон, Сръбско-Българската търговска камара и  National Association for SPA & Wellness Tourism .Те ще отбележат значимите постижения на компаниите, успешно развиващи най-важния отрасъл за българската икономика, както и за икономиките на нашите съседи от полуострова.
Инициатор на събитието е организаторът на Националните награди за значими постижения в бизнеса и на церемониите за луксозно строителство – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън ООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *