Бум от туристи в Карандила през Поганците

По време на познатите в народния календар Некръстени дни или Поганци, които започват от Коледа и завършват на Йордановден, се очаква отново наплив от туристи в прекрасния регион на Сливенския Балкан. Карандила и СТК „Сините камъни“ е любимо място за отдих и туризъм на стотици българи всеки уикенд, а през ваканционния период тук идват хиляди българи не само от Сливен, но и от Бургаски, Старозагорски и Ямболски регион.

Вярна се оказа прогнозата на Румен Драганов от Институт за туристически изследвания, че хората все повече предпочитат селския и алтернативния туризъм за сметка на големите ски курорти, които не предлагат нищо ново освен повишение на цените. Явно има предвид великолепни места, като красивата Карандила, известна с екологичния си въздух и великолепни природни забележителности, с много възможности за активен и пълноценен отдих, летен и зимен туризъм, като привлича всеки петък, събота и неделя от 3000 до 5000 туристи, а при хубаво време и празници около 8000 българи от региона и околността, информира ни Станислава Стефанова – управител на спортно-туристически комплекс „Сините камъни“: „Това ни подтикна да открием в навечерието на 2019 г. нова база за спане, да подобрим инфраструктурата, за да е по-достъпна планината за желаещите да почиват сред природата. В скоро време предстои и откриването на голям екстремно-развлекателен парк в близост до изградения вече стадион, тенискорт, футболно игрище в пределите на комплекса, за да удовлетворим потребностите на идващите за по-разнообразна и пълноценна почивка“. Винарната, фурната, конферентните зали в СТК“Сините камъни“ са добре познати и привличат постоянно ценителите на хубавата кухня и корпоративни клиенти не само от региона.

Снежната покривка, екологичния въздух и ски лифтът привличат в Карандила малки и големи любители на зимния спорт от няколко региона.

Виктория Милчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *